Fødselsdage er altid en fed fornøjelse med kage, kakao og flødeskum. Og denne runde dag, som McDonald’s fejrer, bliver der nok heller ikke gjort meget ud af i fitness- og speltsegmentet.

Men de fleste kender dog og har smagt fødselaren, Big Mac’en, der er så kendt verden over, at den bruges som økonomisk indikator. Man kan ud fra prisen på burgeren finde ud, hvad prisniveauet er de enkelte steder, hvad enten det er i Beijing, Beirut eller Brøndby.

Big Mac’en er en af de få ting, der er forblevet den samme i 50 år med dens to bøffer, lidt salat, løg, pickles og signaturdressingen. Og netop den dressing vil de i anledning af den runde fødselsdag sætte til salg. Det vil sige, at du i de kommende uger kan dyppe pomme fritterne i den.

Den ’hemmelige’ sauce er dog ikke helt så hemmelig mere, da det i 2012 blev afsløret, at ingredienserne er mayonnaise, sennep, vineddike, hvidløg, løg, paprika og relish. Saucen er den samme over hele verden, men selve burgeren kan variere en smule. I Indien er det fx ikke oksekød, men kylling, og i Israel kan du få en kosher-burger uden ost.

Selve den originale Big Mac vil vokse i de kommende uger være til salg i en særlig stor udgave. Det er dog ikke første gang, at man kan købe den store udgave. For tre år siden blev den også solgt i to kampagneperioder, hvor den, ifølge McDonald’s, var en stor succes.

McDonald´s Big Mac jubilæumskampagne kører i alle restauranter fra torsdag 22. marts til onsdag 16. maj.

LÆS OGSÅ: Sådan laver du den perfekte bøfsandwich med sovs

LÆS OGSÅ: 'Fredagsbaren' guider dig til alle de klassiske cocktails

LÆS OGSÅ: Opskrift: Bourbon baked beans