Sponsoreret af Nescafé

Mads Schytte er en moderne familiefar og livsnyder med stort L – og én af de fire gastromænd bag madbloggen Gastromand.dk, der hver måned besøges af mere end 300.000 danskere. De fire gastromænd har siden 2010 spist og anmeldt sig gennem alt fra gourmetrestauranter til burgerbarer, afprøvet alle tænkelige køkken-gadgets på markedet og inspireret danskerne til at prøve kræfter med gastronomiske eventyr som pulled pork, hjemmepisket Béarnaise sauce og kunsten at kende sin vin eller mikse sin egen cocktail.

Når der på ægte gastromand-manér nørdes igennem med cocktail-teknikkerne, skal ingredienserne være lette at gå til, uden at gå på kompromis med kvaliteten. Derfor har Mads Schytte eksperimenteret med NESCAFÉ Gold Origins instant kaffer i hovedrollen i to vidt forskellige, men begge lige ekstravagante kaffe-cocktails med hver sin distinkte smagsprofil. De to cocktails er perfekte at servere til dine gæster som et sofistikeret alternativ til aftenkaffen efter en god middag.

NAKED FROZEN COFFEE

Nescafe-Naked-Frozen-Coffee_thumbnail_1.jpg

Den græske frappé, som denne nyfortolkning er inspireret af, er oprindeligt opfundet af en NESCAFÉ medarbejder hos Nestlé i Grækenland. I Mads Schyttes moderne version er den lavet på NESCAFÉ GOLD Origins Colombia, en single origin instant kaffe, der har en frugtig og delikat smag og er brygget udelukkende på håndplukkede Arabica-bønner fra den tropiske Huila-region i Sydamerika. ”Denne cocktail fungerer året rundt. Den er lækker når du trænger til noget læskende, den fungerer fremragende som alternativ til en velkomstcocktail og den er også oplagt som afslutning på en god aften, når folk har fået nok af tung rødvin”.

Opskrift til to personer

5 cl kaffe brygget på 1,5 tsk. NESCAFÈ Gold Origins Colombia

5 cl whiskey, fx Naked Grouse

5 cl mælk

3 cl Galliano Ristretto likør

3 cl sukkersirup

8 isterninger

Fremgangsmåde

Hæld isterninger, NESCAFÉ Gold Origins Colombia kaffe og de øvrige ingredienser i din blender og blend det hele grundigt igennem. Servér i to glas og top med dit yndlingskrymmel, fx ’rå’ NESCAFÉ kaffe eller revet chokolade. Drikkes med sugerør.

NESCAFÉ GOLD ORIGINS - EN SERIE AF SINGLE ORIGIN KAFFER

NESCAFÉ GOLD Origins er en serie af tre unikke instant kaffer udviklet af NESCAFÉS erfarne kaffeeksperter. NESCAFÉ Gold Origins udforsker begrebet terroir og viser, hvordan at de særlige karakteristika for en specifik region, som geografi, geologi og klimaforhold er med til at påvirke smagen af vores føde- og drikkevarer. I NESCAFÉ GOLD Origins serien udforskes de særegne kendetegn fra tre anerkendte kaffeproducerende regioner – Columbia, Sumatra og Uganda-Kenya.
NESCAFÉ GOLD Origins Columbia byder på en frugtig og delikat smag og er brygget udelukkende på håndplukkede Arabica-kaffebønner fra de tropiske højder i Huila-regionen i Columbia. For en mere intens kaffesmag, er NESCAFÉ Gold Origins Uganda-Kenya et oplagt valg. Kaffen er en blanding af Arabica-bønner fra Kenya og den fyldige Robusta-bønne fra Uganda. Sammen skaber de en balanceret kop kaffe, hvor krydrede noter møder en mild frugtighed. Endelig er NESCAFÉ Gold Origins Sumatra brygget på aromatiske Robusta-bønner dyrket i den sydlige Lampung region i Sumatra. Smagen er mørk og røget med subtile noter af nødder og karamel.

SMOKED ESPRESSO MARTINI

Nescafe-Smoked-Espresso-Martini_thumbnail_2.jpgNescafe-Smoked-Espresso-Martini-_thumbnail_1.jpgMads Schyttes fortolkning af den klassiske Espresso Martini er shaket på NESCAFÉ Gold Origins Sumatra. En aromatisk single origin instant kaffe lavet udelukkende på fyldige Robusta-kaffebønner fra Sumatra. Smagen er intens og røget med subtile noter af nødder og karamel. ”Årsagen til, at denne cocktail fungerer godt, er den enkle sammensætning - det sødmefulde fra likøren, biddet fra vodkaen og ikke mindst aromaen fra kaffen, som også har lidt røg over sig, og som går igen med røgflisen, som jeg ’ryger’ cocktailen over”.

Opskrift til én person

3 cl kaffe brygget på 1 tsk. NESCAFÉ Gold Origins Sumatra

2 cl sukkersirup

2 cl Galliano Ristretto likør

4 cl vodka, fx Snow Leopard

Masser af is

Udstyr

En cocktail-shaker

En røgpistol - fx Sage Smoking Gun

Et ”røgkammer”, fx en glaskolbe eller plastikskål

Røgflis

Fremgangsmåde

Kog en sukkersirup af 1 del sukker (hvid sukker) og 1 del vand. Så snart det koger, er sukkeret opløst. Lav en lille kop kaffe imens og lad den trække - hvis du bruger én tsk. NESCAFÉ Gold Origins Sumatra passer det med smagen i cocktailen. Tilsæt det hele til shakeren og giv den en ordentlig omgang. Klargør nu din røgpistol og giv cocktailen 20 sekunders røg under en glaskolbe (der fungerer som røgkammer). Hvis du ikke har det, så brug en plastikskål eller andet hvor cocktailen kan være under. Serveres straks efter rygning.