Chokolademousse med brombær, lakrids og urter


35 g smør
120 g 70 % chokolade
75 g pasteuriserede æggeblommer
2 ½ dl piskefløde
20 store brombær
Estragon
Fennikel
Gederamsblomst
Rålakrids
Brombærsorbet

Udstyr: Sprøjtepose

Smørret smeltes og hældes over chokoladen. Massen blendes med stavblender, og æggeblommerne kommes i lidt ad gangen. Massen afkøles let og vendes derefter med letpisket fløde. Kommes i en sprøjtepose og lægges på køl indtil servering, dog min. 10 timer, så massen kan sætte sig. Ved servering sprøjtes moussen ud på 4 tallerkner og anrettes med brombær, estragon, sprød karamel, fintskåret fennikel og gederamsblomst. Rålakrids rives udover på et fint rivejern, og en sorbet gives til ved siden af moussen, evt. ovenpå nogle ristede nødder, så den ikke smelter, når den rammer tallerknen.

Karamel:

200 g sukker
50 g glukose
50 g smør
50 g piskefløde
100 g mandelmel
10 g kakao

Alle ingredienser koges hurtigt sammen under konstant piskning. Kommes på en bageplade med bagepapir og bages ved 160 grader i ovnen i ca. 20 minutter.
__________

Opskriften er fra:

Restaurant Mest
Brandstrupsgade 11
9000 Aalborg
Tlf. 7022 9272

restaurantmest.dk »
__________

SE OGSÅ: Hvid chokolade-hindbærtærte
SE OGSÅ: Chokoladefondant

TWITTER: Følg gastro på twitter
FACEBOOK: Bliv ven med gastro på facebook