Dak Wichangoen: ”Det er fedt at få en Michelin-stjerne – indtil man har drukket sit glas champagne og kommer i tanke om, at man skal starte forfra igen i morgen” scroll-down

Dak Wichangoen: ”Det er fedt at få en Michelin-stjerne – indtil man har drukket sit glas champagne og kommer i tanke om, at man skal starte forfra igen i morgen”

Allerede som 25-årig blev Dak Wichangoen køkkenchef på Michelin-restauranten Kiin Kiin. I dag er hun blevet mor og har sagt sin stilling op, men arbejder stadig som dommer i Masterchef. Her fortæller hun, hvilken julespecialitet hun ikke kan fordrage, hvorfor hun ikke kan leve uden sin riskoger, og hvor man får den bedste ramen i København.

Af Louise Skovsgaard Winther
Foto: Tobias Nicolai
Gastro Euroman

Hvad spiser du, når du har tømmermænd?

”Jeg spiser mange forårsruller, og de skal være hjemmelavede. Jeg elsker friture. Min guilty pleasure er vitterligt alt, der har været i en friture og så med en mayonnaise til. Hvis jeg laver mayonnaise til forårsruller, må den gerne være lidt syrlig og med pickles såsom syltet agurk. Jeg har en drøm om at åbne en biks, hvor menukortet kun skal bestå af friturestegte ting med mayonnaise.”

Hvad lærer du aldrig at spise?

”Blandingen af blod og kanel i en sød blodpølse er noget, jeg får serveret hjemme ved mine forældre hver jul, og jeg har forsøgt at spise det i 30 år, men jeg kan ikke. Min far og lillebror går altid ned til den lokale slagter og køber blodpølse, som de steger og spiser med sukker og sirup og drikker nisseøl til. Jeg kan ikke klare lugten af det, og jeg kan simpelthen ikke få det ned.”

Hvad er den bedste madby i udlandet?

”Bangkok er meget divers på madfronten. De har alt fra high-end til low-end, og bundniveauet er højt. Der er selvfølgelig generelt meget thailandsk mad, men de er også inspireret og farvet af andre madkulturer, og det kan jeg godt lide.

Jeg elsker China Town, fordi det er et madmekka, hvor man kan bruge en hel dag uden at være nået igennem det hele. Jeg synes ikke, man må tage derfra uden at have smagt deres seafood. Du peger på en hummer eller en blæksprutte, og så steger de den lige foran dig. Jeg har nok været der 12 gange, og jeg har aldrig været i Bangkok uden at tage forbi bare en enkelt aften.”

Hvad er din livret?

”Pad krapow, som er thailandsk biksemad. Den består af hakkekød eller småkød, som er ristet i en wok med hvidløg og østerssauce, soya, fiskesauce, masser af chilier, ingefær og en røvfuld thaibasilikum. Og så skal den serveres med et spejlæg på toppen og ris til. Det er en nem ret, som man altid kan vælge, hvis man ikke ved, hvad man vil lave. Det bedste ved pad krapow er, at man er sikker på, at man får god mad. Nogle gange er det godt, og andre gange er det virkelig perfekt.”

Se, hvad vi ellers skriver om: Kokke, Gastronomi, Restauranter i København og Opskrifter