Lidkoeb

Selvom Lidkoeb gemmer sig i en baggård på Vesterbrogade, er der efterhånden mange, som kender til denne perle. Det er en populær og velbesøgt cocktailbar, der især udmærker sig ved at have en ekstremt hyggelig gårdhave med kulørte lamper og bindingsværk.

Indenfor er Liedkoeb delt op i tre etager; I stueetagen og på første sal kan du bestille fra deres brede cocktailkort samt øl fra både fad og flaske. Tredje sal skiller sig markant ud. Her kan du kun få whisky, hvilket nydes i klassiske og fine møbler i en afdæmpet stemning med skrå vægge, hvor det er forbudt at tale i telefon.

Vesterbrogade 72B
1620 København V

Strøm

Nede i en halvgemt kælder ved Gråbrødretorv i Indre By finder du cocktailbaren Strøm, som de to svenske brødre Andreas og Mikael Nilsson står bag. Her vægter man kvalitet og seriøsitet højt - men med et glimt i øjet, som de selv forklarer det. Derfor får deres menukort med hovedsagligt klassiske cocktails også det obligatoriske twist.

Stedet er indrettet på en hyggelig måde, så man altid føler sig velkommen, og bagerst i lokalet er et lille hjørne, hvor man kan købe en stor cigar at babbe i.

Niels Hemmingsens Gade 32
1153 København.

The Barking Dog

En ægte kælderbar i et gammel break-dancestudie midt på Nørrebro. Stemning og indretning er meget afslappet med dunkel belysning og slængemøbler, du kan sænke længere og længere ned i, som aftenen forløber sig. Som de selv beskriver det, er The Barking Dog en form for cocktail-pub. Et sted, hvor du kan rulle ind som du er, få en øl eller mesterligt mikset cocktail i baren, og blive opdateret på det seneste lokal-sladder.

The Barking Dog er efterhånden ved at blive en institution på Nørrebro og på den københavnske cocktailscene. Deres menukort er overvejende Syd- og mellemamerikansk og især Mexicansk med en ordentlig samling af tequila og mezcal.

Sankt Hans Gade 19                                                                                                                                                2200 København N

Duck and Cover

Dæmpet belysning, lædersofaer og trævægge. Sammen med sine lækre cocktails, gode service og afslappede 1950'er-stemning er Duck and Cover på Dannebrogsgade et behageligt sted, hvor hipsters og andre smarte vesterbro-folk holder til, når der skal lidt procenter i blodet. Det er Kasper Reiwe Henriksen, der er én af landets bedste konkurrencebartendere, der driver Duck and Cover. Stedet er populært, selv i hverdage, så det er en god idé at reservere et bord i forvejen. 

Dannebrogsgade 6
1660 København V

Atze Peng

Gå efter isblokken. Det første man skal vide om Atze Peng, udover at de serverer nogle af byens bedste cocktail naturligvis, er, at al isen i dine drinks bliver håndhakket, skåret og knust på bestilling fra den store blok på baren. Om det har nogen synderlig betydning for smagen, lader vi de professionelle om at vurdere, men uanset hvad, er det en fantastisk gimmick, der fortæller lidt om, at man godt gider lidt ekstra håndværk på Atze Peng.

Baren er tydeligt inspireret af ejerens egen tid i Berlin, hvor han sjovt nok levede af at levere is rundt i byen. Menuen er ikke præget af de helt stramme dogmer, og der er ingen skam i at bestille udenom det nedskrevne udvalg. En tur til Berlin i København? Atze Peng er stedet.

Enghavevej 56                                                                                                                                                           1674 København V

Gensyn Bar

En af byens mest oversete steder er en cocktailbar, der ligger lidt akavet mellem HC Ørstedsvej og Falkoner Allé, altså et sted man ikke normalt ville komme forbi. Og det er synd. Gensyn Bar har foruden ryste-drinks poolbord, skak og en indretning, der leder tankerne hen på en koloniherrers villa i det gamle Indokina. Perfekt sted til dark and stormys på lune nætter.

Rolighedsvej 20
1958 Frederiksberg

Balderdash

Det er en fredet bygning fra 1732, der ligger lokaler til cocktailbaren Balderdash. Gennem tiden husede stedet flere værtshuse, og man har beholdt noget af det historiske fra dengang, blandt en gammel telefon, der hænger på væggen. Det pågældende værtshus var det første af sin slags, der fik en telefon.

Men Balderdash holder heller ikke igen med skøre og funky udsmykninger - lige fra dyrekranier til Rasmus Klump-figurer.

Manden bag Balderdash er amerikanske Geoffrey Canilao, som er et koryfæ og en original inden for barbranchen. Måden han går til cocktails er meget gastronomisk anlagt, og fra sit eget laboratorium udvinder han eksempelvis smag af bacon, flæskesvær og ost via et destilleringsapparat.

Valkendorfsgade 11
1151 København

Brønnum

Den gamle facade fra 1865 på Kongens Nytorv, hvor cocktailbaren Brønnum ligger bag, er et symbol for København. Det var her, at caféen med samme navn blev drevet i 125 år og var tilholdssted for kunstnere og studerende fra det nærliggende Kunstakademi - ligesom det i en årrække blev brugt som billetudsalg af Det Kgl. Teater.

I dag er stedet på de overdådige 400 kvadratmeter en af Københavns førende cocktailbarer. Indretningen er elegant og pompøst med klare referencer til 1930'erne og 1940'erne, og der er højt til loftet. 

På menukortet er der et stort udvalg af champagne og klassiske cocktails.

August Bournonvilles Passage 1
1055 København

Salon 39

På hjørnet af Danas Plads ligger et af byens cooleste steder at smage på lidt cocktails, nemlig Salon 39. Tidligt på aftenen kan du spise lækker og simpel fransk mad som steak tartare og moule frites. Senere på aftenen går cocktailrysterne i baren og laver drinks af en art, så man ikke kan andet end at knipse fingrene i takt til smooth soul, funk og alt det dér jazz.

Vodroffsvej 39
1900 Frederiksberg

Ruby

Ruby er den ældre søskende til både Brønnum og Lidkoeb og er så godt, at den har været på listen over de 50 bedste cocktailbarer i hele verden.  Der er ingen høj musik, aldersgrænsen er 25 år og stedet tiltrækker derfor et modent publikum, der nyder Rubys udfordrende cocktails i de store bløde møbler.

Og så holder de åbent hver eneste dag.

Nybrogade 10 st.
1203 København K

Curfew

Her har vi virkelig tale om en diskret bar. Du finder den på en tilsvarende  diskret sidegade til Vesterbrogade, Stenogade, og når du ankommer, bliver du først mødt af en låst dør. Men du skal ikke gå din vej. Trykker du på dørtelefonen, bliver du lukket ind af en bartender i hvid skjorte og seler. Herefter træder du ind et fantastisk univers, der med vintagebartenderudstyr og vægtelefon med drejeskive ligeså godt kunne have været et museum. 

Cocktailbaren drives af portugisiske Humberto Marques, og han har ladet sig inspirere af 1930'erne speak easy-barer i USA. Han vil give dig en helhedsoplevelse, når du drikker cocktails hos ham. Grammofonen spiller gamle jazz-plader, og så bliver hver enkel cocktail serveret på en unik måde. Eksempelvis cocktailen Arne Jacobsen, der kommer i en form for kuppel som reference til møbeldesigerens berømte stol, ægget.

Stenogade 1
1616 København V