Falsled Kro: "Hvis vi ikke skal have en Michelin-stjerne, så kan jeg ikke se mange andre på Fyn, der skal"
Foto: Søren Gammelmark

Falsled Kro: "Hvis vi ikke skal have en Michelin-stjerne, så kan jeg ikke se mange andre på Fyn, der skal"

At være køkkenchef på en af Danmarks førende restauranter er stort. At være den bare fjerde køkkenchef på en af Danmarks førende restauranter er kæmpestort. Og den kæmpestore ære og fornøjelse er Kasper Hasses. Han er fulgt efter Per Hallundbæk, der fulgte efter Patrick Lieffroy, der fulgte efter Jean-Louis Lieffroy, der fulgte efter Michel Michaud.

Har man én gang været på Falsled Kro, så ved man også, hvor dragende et sted, det er. Den stråtækte kro i Millinge er sydfynsk stokroseidyl, så det flimrer for øjnene.

Her på Sydfyn er man ikke til fals for forbipasserende modeluner, men holder i stedet fast i historien og traditionen. I restauranten ruller den legendariske ostevogn stadig rundt, spækket med 40 af de bedste franske råmælksoste, man kan forestille sig, og mellem retterne kan man trække vejret i den store krohave med røgovnen og bådene på Falsled Havn vuggende i baghaven. Det er et sted, der sætter sig både i gæster og personale, og måske er det derfor, at køkkencheferne bliver på stedet så længe. Legendariske Jean-Louis Lieffroy bestred posten i intet mindre end 38 år.

Vil du læse resten af artiklen?
Allerede medlem? Log ind her
Bliv medlem og få fuld adgang til
hele EUROMAN.dk fra 23 kr./md
Prøv 14 dage gratis uden binding
Vælg abonnement her Euroman Premium
Opret dig gratis her