5 gode flasker cognac

Gastro anbefaler: 5 gode flasker cognac

Rygterne om cognacens død er stærkt overdrevne. Faktisk er der kommet en ny og endnu større kundekreds til. Med god grund. Her anbefaler vi fem gode flasker med de gyldne dråber.

1. Cognac Ragnaud-Sabourin No. 20 Reserve Speciale

Cognac_01.jpg

En 1. Cru de Cognac, blended med cognac, der er mindst 20 år gammel. Meget frugtig i smagen, absolut ingen karamelsødme. Styrken (43 %) er pakket elegant ind i smagsnoterne af tørret frugt, figen og sveske og meget markant af nød, valnød, men den bider fra sig på vej ned i svælget på behagelig vis. Et fantastisk glas og en cognac, der minder om, at det er vigtigt ikke at glemme cognacen. Den perfekte digestif.
598 kr.
loegismose.dk

2. Cognac Frapin VS

 Cognac_05.jpg

En let og indsmigrende cognac, der til prisen nærmest må betegnes som en hverdagscognac. Ret lys i farven, mild i smagen, men ikke anonym, nærmest en svag, svag smag af orange fylder munden. Meget let at drikke, faretruende let – voksenslik!
325 kr.
vinoble.dk

3. Seguinot Reserve, 1 cru Grande Reserve

 Cognac_03.jpg


Tør, tør cognac, der umiddelbart damper af i munden på og efterlader svælget, men så kommer smagen og aromaerne – noterne af træ og kandiseret frugt, selv om der egentlig ikke er nogen sødme. Smagen snyder en til at tro, man smager en sødme, der egentlig ikke er der. Virkelig et stort glas cognac. Drik den alene, lad ikke kaffen forstyrre her.
429 kr.
eriksorensenvin.dk

4. Seguinot Reserve, 1 cru Grande Reserve

Cognac_02.jpg

Tør, tør cognac, der umiddelbart damper af i munden på og efterlader svælget, men så kommer smagen og aromaerne – noterne af træ og kandiseret frugt, selv om der egentlig ikke er nogen sødme. Smagen snyder en til at tro, man smager en sødme, der egentlig ikke er der.
429 kr.
eriksorensenvin.dk

5. Tesseron Composition

Cognac_04.jpg

Tesseron-familien er nok mest kendt for at ejerskabet af Chateu Pontent-Canet i Pauillac, men de har deres rødder i Cognac - og deres penge derfra. Composition er en meget lys cognac med en duft af tørret appelsinskal, men ikke desto mindre lidt af en 'rusker' i svælget. 
På bagetiketten foreslås det, at man tager den on the rocks. Det råd skal man ikke følge. Cognac er bare ikke en sjus! Jeg tager den efter maden som en nightcap.
495 kr.
Hjhansen-vin.dk

 

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Drinks og Alkohol