Kan du godt lide at rejse for at spise? Så skal du se på denne oversete destination

Kan du godt lide at rejse for at spise? Så skal du se på denne oversete destination

I verdens niende største land genopstår forhistoriens nomadiske køkken i nye, raffinerede klæder. Med inspiration fra Silkevejen, landets etniske mindretal og en blanding af traditionelle teknikker og vestlig gastronomi bliver enkle råvarer som hest og mælk omsat til en stilsikker kulinarisk fortælling, der skal styrke en ny, kasakhisk identitet i en tid med geopolitisk rumlen.

Offentliggjort

Man skal ikke lide af overdreven rideskolesentimentalitet, hvis man skal nyde det spirende neonomadiske køkken i Kasakhstan i fulde drag. 

Det står lysende klart efter bare et par dage, hvor en rundtur til nogle af storbyen Almatys toprestauranter byder på utallige versioner af det store hovdyr. Hestesuppe, hestepølse, hestetatar, indbagt hest og braiseret hestekæbe er blot nogle eksempler. 

Her galopperer hesten gennem menuerne i et omfang, man ikke ser ret mange andre steder i verden. Men det gør faktisk ikke noget. For hest smager fremragende – især når det er veltilberedt af knivskarpe kokke med retning på køkkenet og kompetencer i topklasse.

Og lad os bare få skudt myten ned: Hest smager ikke sødt – den myte blev klart modbevist i et norsk studie fra 2003, hvoraf det fremgår, at hest både lugter og smager mindre sødt end både oksekød og flere andre mørke kødtyper.