Her skal du spise inden en tur i teatret scroll-down

Her skal du spise inden en tur i teatret

Find vej til restauranter, der serverer menuen, så man kan nå sin forestilling.

Af Jesper Uhrup Jensen
Foto: Anders Hviid & PR
Gastro Euroman

Nærvær

Restaurant Nærvær ligger ganske tæt på både Operaen, Det Kongelige Teater og Skuespilhuset, og kortet opererer med deciderede teatermenuer, der kan bestilles alle dage med begyndelse fra kl. 17 til 17.45.

Menuen på 2 retter, enten forret og hovedret eller hovedret og dessert koster 325 kr. pr. person. Madstilen er moderne nordisk med noter af middelhavskøkkenet. Nærvær lokker også med småretter og drikkelse efter teatertid.

Om sommeren sidder man skønt udenfor, tæt på vandet.

Strandgade 87 E
1401 København K
naervaer.dk

Brasserie Sài Gòn

Det fransk-vietnamesiske brasserie åbner allerede til aften fra kl. 16.30, så man kan snildt nå forestillingen på Det Ny Teater ganske tæt ved. Man kan sammensætte måltidet af enten flere ’starters’ (de grillede østers med vagtelæg etc. kan ikke anbefales nok) eller gå mere traditionelt til værks med forret, hovedret og dessert, og uanset hvad så er stedet et fabelagtigt møde mellem fransk og vietnamesisk køkken.

Og så en lille detalje: Espressoen er en af byens bedste.

Vesterbrogade 48
1620 København V
sai-gon.dk

Tonys

På Tonys i Havnegade er man tæt på Det Kongelige Teater og heller ikke langt fra Operaen og Skuespilhuset. Tonys teatermenu serveres mandag-torsdag fra kl. 17 eller 17.30 og halvanden time frem. For 350 kr. får man pr. person 5 delevenlige serveringer, 2 glas vin samt kaffe og vand.

Køkkenet er italiensk ’newyorkerstyle’. Menuen skifter dagligt i forhold til udvalg og sæson. Tonys er en del af Madklubben.

Havnegade 47
1058 København K
madklubben.dk

Aamanns Replik

Restauranten i Skuespilhuset er åben for alle, ikke kun teatergængere, så man gør nok klogt i at sige, hvis man skal nå en forestilling, hvilket køkkenet og serveringspersonalet i sagens natur er vant til at håndtere.

Vælg mellem enten en 9-retters eller en 3-retters menu, der serveres på delevis og kommer i hhv. 4 og 3 serveringer. Begge menuer fås også i vegetarversioner. Efter kl. 19 er a la-carte også en mulighed.

Sankt Annæ Plads 36
1252 København K
aamanns.dk

Almanak i Operaen

Så kommer man ikke tættere på, hvis man skal have noget at spise inden forestillingen i Henning Larsens operahus. Restauranten er åben for alle, men middage inden forestillingen skal forudbestilles, så køkken og personale er forberedt.

De såkaldte ’forestillingsmenuer’ er enten 3, 4 eller 5 retter til hhv. 395, 480 og 545 kr. Menuen fås også i en vegetarversion til samme pris. Drikkevarer bestilles på dagen. Charcuteri og ost i spisebaren på 3. balkon er også en mulighed.

Ekvipagemestervej 10
1438 København K
almanakioperaen.dk

56 Grader

Restaurant 56 Grader åbner allerede til aften kl. 17, så dermed et nærliggende sted at spise inden forestillingen i Operaen ganske tæt på, også på Holmen.

Ud over at få stillet sulten med køkkenets på én gang nordiske og eksotiske køkken, så gør man også noget for en større sag; 56 Grader støtter Zero Foodprint Nordic, en nordisk nonprofit-organisation, der arbejder for at gøre mad til en del af biodiversitets- og klimaløsningen. 1 % af regningen går direkte til organisationen.

Krudtløbsvej 8
1439 København K
56grader.dk

Kiin Kiin

En michelinrestaurant, der lige kan klemme en teatermenu ind også, det er yderst sjældent. Teatermenuen på Henrik Ydes Kiin Kiin serveres kl. 17.30 og består af snacks og appetizers samt en fireretters menu til i alt 725 kr.

En 4 glas stor vinmenu fås til 500 kr., en juicemenu til 375 kr. Middagen er slut allersenest 19.15, hvorefter man eksempelvis kan nå i det nærliggende Nørrebro Teater.

Guldbergsgade 21
2200 København N
kiin.dk

Esmée

Andreas Baghs luksuriøse Esmée har ikke en decideret teatermenu, men derfor kan man jo sagtens komme allerede 17.30 og nyde et hurtigt måltid, inden turen går over Kongens Nytorv til Det Kongelige Teater.

Man vil med fordel kunne vælge blandt kortets småserveringer, bl.a. østers, gougeres (4 stk. til 155 kr.), små laksetataranretninger (5 for 120 kr.). Esmées forskellige grønne serveringer, bl.a. salater og en artiskokanretning, kunne være et let og mættende måltid, før tæppet går.

Kongens Nytorv 8
1050 København K
esmee.dk

DR Koncerthuset

Restauranten i Koncerthuset er kun åben i forbindelse med forestillinger, og godt for det, for der er ikke rigtig noget andet lige i nærheden, dér i Ørestaden. Man vælger mellem enten 2 eller 3 retter til hhv. til 290 og 370 kr., menuen forudbestilles, dog ikke drikkevarer, der købes på dagen. Vegetarmenuer er også en mulighed.

Forudbestilte tapas til 190 kr. for 5-7 stk. er også en mulighed. Køkkenet gør i udtalt grad brug af egne syltede og på anden vis konserverede produkter, mens alt grønt på menuen er økologisk fra Aarstiderne.

Ørestads Boulevard 13
2300 København
drkoncerthuset.dk

Se, hvad vi ellers skriver om: Restauranter i København, Restauranter og Guide