Cleo 2.jpgCleo

Alle drømmer om at kende en restaurant, hvor middagen løber gnidningsfrit over i en fest. Hvor nabobordene smelter sammen, og hvor musikken begynder at overdøve de kedelige samtaler, når man får lyst til danse.

Say no more: Du skal bestille bord på Cleo, som er åbnet på Rantzausgade på Nørrebro og som bryster sig af at være både low key og value for money. Den gode stemning og værtskabet er i højsædet, og man kan enten gå a la carte eller tage menuen med otte serveringer til 375 kroner, som hele bordet deler.

Bag det nye sted står Jonas Franck, der senest har været køkkenchef på Restaurant Frank (Cleo bliver en del af Frank-kæden, som også tæller Polly, June og Grimal) og tidligere har slået sine folder på Kong Hans og Estela i New York. Ved sin side får han restaurantchefen Jeff Randall, som blandt andet har stået i spidsen for Falang Asiateria og Condesa. 

Rantzaugsgade 56, 2200 København N.

DSC07208.jpgTopicàl

Det er en tung arv, der nu skal løftes på Jægersborggade af den tidligere Bæst- og Mirabelle-kok, Davide Laudato. Med Topicàl er han nemlig rykket ind i lokalerne, der tidligere har huset både Relæ og Kristian Baumanns midlertidige Koan-pop-up.

Topicàl fokuserer på et nyt take på det moderne middelhavskøkken og byder blandt andet på håndlavet pasta, hjemmelavet limoncello og økologiske råvarer af høj kvalitet. Davide Laudato, som stammer fra Napoli, er dog en garvet herre, så man kan godt tillade sig at have store forventninger til det nye spisested.

Udover Bæst og Mirabelle har han nemlig også arbejdet på Frantzén i Stockholm og på netop Relæ i 2016. I de hyggelige kælderlokaler kan man få fem retter for 450 kroner, og det er, hvis I spørger os, lidt af et knaldtilbud, når vi taler mad på det her niveau. 

Jægersborggade 41, 2200 København N.

274147873_112826957990977_7725997479745262399_n.jpgBoutique Emilia

Parret Stefano Baravelli og Noemi Sulas fra Bologna har mere eller mindre taget København med storm med deres intime kælderrestaurant ved Frederiksholms Kanal. Her er blot fire-fem borde og plads til omkring 16 gæster, og kvaliteten af parrets håndlavede pasta, især tortellinien, er så høj, at der er rift om at komme til.

Det er Noemi Sulas, der selv laver pastaen efter klassiske, italienske dyder, og menuen består af antipasti, tre pastaretter og dessert for 400 kroner. Boutique Emilia er opkaldt efter Emilia-Romagna-regionen, som både Baravelli og Sulas strammer fra, og regionen går igen i alt, de serverer, fx i de små brød, tigelle, i panchettaen og i friggionen, som er en bolognesisk tomatsovs.

Savner du den ægte smag af Støvlelandet, behøver du ikke lede længere.

Frederiksholms Kanal 4, 1220 København K.