3-4 kg oksehøjrebssteg på ben
Salt
Sort peber
3-4 spsk. sennepspulver

Tag kødet ud af køleskabet 1½ time, før det skal steges. Krydr stegen hele vejen rundt godt med salt og peber. Drys sennepspulver over og rundt om stegen, og klap det lidt fast med hænderne. Brug kødsnor til at binde omkring stegen, så den holder formen under stegning.

Læg stegen med benene nedad på en rist over en bradepande, og brun den i en 225 grader varm ovn i 20 minutter. Sænk varmen til 175 grader, og steg stegen færdig. Afhængig af størrelse tager det ca. 1 time, men tjek med et stegetermometer undervejs. En medium-rare steg skal have en centrumtemperatur på 55 grader.

Tag stegen ud, og lad den hvile i 15 minutter, før den skæres i skiver.

Ciderskysauce med brunede løg:
3 løg
3 skiver bacon
1 l tør æblecider
Æblecidereddike
Sort peber
Salt

Pil og skær løgene i tynde skiver, og læg dem i bunden af bradepanden, som stegen skal stege over, sammen med bacon og cider. Tjek under stegningen, om der skal tilsættes mere væde – der må ikke kun være fedt tilbage. Tilsæt vand, hvis væden er fordampet.

Mens stegen hviler, hældes fyldet fra bradepanden over i en gryde. Brug en suppeske til at skumme noget af fedtet fra. Fisk baconen op og kassér. Smag saucen til med lidt eddike og peber og evt. salt.

Sunday roast - syv lækre opskrifter