Fernet Branca og Coca Cola
Styling og papirklip: Emilie Oksholt

Månedens drink: Fernet Branca og Coca Cola

Når skyggerne bliver lange, og ganen bliver tør, så prøv en argentinsk specialitet.

Fernet Branca og Coca Cola lyder som en underlig blanding og er det for så vidt også. Men den er også ret lækker: på en gang sød og børnevenlig og stærk og medicinsk.

Hvis du hører til de bar-rotter, der på masochistisk vis hamrer Fernet’er i halsen, det ene karatehug efter det andet, vil du muligvis finde den lidt blødsøden.

Hvis du omvendt er lidt forsigtig med det bitre, så er den en blid introduktion. Hvis du er lidt midtimellem, og ellers kan lide cola (hvem kan ikke det?), så vil du forhåbentligt finde den helt perfekt. Fernet con Coca, eller Fernando eller Fernandito, som den også hedder, stammer vist nok fra den argentinske provins Cordoba.

Anekdoten tilskriver den en vis Oscar ’el Negro’ Becerra, der normalt fortyndede sin Fernet Branca med mineralvand, men var løbet tør og i stedet brugte cola en gang i 1970’erne på baren Español i byen Cruz del Eje.

Andre steder kan man læse, at det var en gruppe unge argentinske marketingfolk, der arbejdede for Fernet Branca, som fandt på blandingen i 1990’erne. Hvorom alting er, blev den umådelig populær i Argentina. Måske fordi den er så nem at lave: Fernet Branca og Coca Cola i det forhold, du synes (vi anbefaler 1:2), samt masser af is og en skive citron eller en strimmel citronskal. Hvis du nogensinde har drømt om at danne mode, har du chancen nu.  

LÆS OGSÅ: Salget af rosé boomer: Derfor er danskernes sommerfavorit endelig blevet accepteret på linje med rød- og hvidvin

LÆS OGSÅ: Fredagsbaren: Se alle afsnit af første sæson her

LÆS OGSÅ: Gin og tonic: Her er tre forskellige måder du kan lave den populære klassiker