Margarita med mezcal
Foto: Mikkel Russel

Margarita med mezcal

Ildsluger: Sådan laver du en margarita med mezcal

Sæt fut til din hals og weekend.

Mezcal er mexicansk brændevin lavet på agaver, der bliver bagt i en jordovn, inden de gæres og destilleres. Den mexicanske spiritus kan have tusinde forskellige smagsnoter alt efter hvilke planter, der anvendes (der eksisterer flere hundrede), og hvilken producent, der tilvirker den.

Fælles for al mezcal er den røgede smag, der gør den til et fornuftigt akkompagnement til grillmad. Fx giver den lidt ekstra aroma til en klassisk, sommerlig Margarita.

Det skal der i:

· 1 del mezcal (Shoppen by The Barking Dog og Juul’s Vin og Spiritus er gode steder at gå på opdagelse).
· ½ del triple sec orangelikør, fx Grand Marnier.
· ½ del friskpresset limesaft.

Sådan gør du:

1. Bland ingredienserne sammen i en shaker.
2. Kom masser af isterninger i shakeren.
3. Luk tæt og ryst voldsomt i 30 sekunder.
4. Kør kanten af dine glas, som du har haft i fryseren i en halv times tid, rundt i salt af god kvalitet.
5. Sigt indholdet af shakeren over i glassene.

LÆS OGSÅ: Her er cocktailen, der kan få dig til at glemme, at sommeren udeblev

LÆS OGSÅ: 3 lækre sommerdrinks med Aperol

LÆS OGSÅ: Her er fire sommercocktails fra byens bedste bar

Se, hvad vi ellers skriver om: Drinks og Cocktail