Michelin-kok Paul Cunningham er klar til at give stafetten videre efter at have bidraget med to Homestyle-burgere til McDonald’s. Afløseren er fundet, og det bliver kok Henrik Jyrk.

Han er nok mest kendt som tv-kok i Go' Morgen Danmark, men har tidligere arbejdet på fem forskellige Michelinrestauranter og vundet kokkekonkurrencen Sol Over Gudhjem to gange. Mens Cunningham havde sin bearnaiseburger og Sticky Lemon Chicken på menukortet hos McDonald’s, har Jyrk valgt at gå den asiatiske vej.

'Homestyle Tokyo Teriyaki' lyder navnet på Jyrks burger, som består af en briochebolle, icebergsalat, hvide løg og en oksebøf. Jyrk har derudover udviklet en teriyakisovs, en sennepsmayo og en coating til de friterede løgringe, der giver et sprødt element.

"Jeg var slet ikke i tvivl om, at min burger skulle have et ordentlig skud Asien. Jeg er glad for muligheden for at dele min store passion for asiatisk mad med danskerne. Jeg vil gerne give alle danskere mindst en vild smagsoplevelse om dagen, og med McDonald’s 200.000 daglige gæster, så får jeg nu mulighed for det," siger Henrik Jyrk i en pressemeddelelse.

"Jeg har rejst meget i Asien og er gift med en malay, så jeg ved om nogen, hvad det asiatiske køkken kan. Det er måske ikke det mest udbredte i Danmark, men jeg tror på, at jo flere der prøver det, jo flere vil blive vilde med det. Min ambition har været lave en burger der skiller sig ud på markedet, og så håber jeg, at flere danskere får kendskab til, hvad eksempelvis teriyakisovsen kan. Min ambition har været at give danskerne en smagsoplevelse, som de ikke har fået før," fortsætter han.

Henrik Jyrks Homestyle-burger kan købes fra i dag landet over.