På Rasmus Munks Alchemist serveres man ikke en blot en menu – man serveres en oplevelse, siges det. Mens maden åbenlyst er den mest essentiel del af denne, restauranten har trods alt to Michelin-stjerner, er restaurantens atmosfære meget langt fra negligeret. Der kæles for samtlige sanser.

Da man åbnede de tre tons tunge bronzedøre i den tidligere B&W-hal i 2019, havde holdet bag sat samtlige kræfter ind på at designe den perfekte helaftensoplevelse, der skulle stille de sultne gæster mere end tilfredse. En væsentlig del af enhver restaurantoplevelse er selvfølgelig den lyd, der ledsager middagen (tænk på, hvordan det ville klæde Joe & the Juice, hvis man erstattede skinger eurodance med Bachs suite no. 6).

På Michelin-restauranten på Refshaleøen har man taget det til næste niveau, hvor musikken, der omgiver gæsterne fra de træder ind på restauranten, til de forlader den fem-syv timer senere, er originalt komponeret specifikt til den konkrete spiseoplevelse.

Det er ved at være fire år siden, at Alchemist i deres søgen på en komponist faldt over Lars Bork Andersen, der sidenhen har komponeret musikken og lydeffekterne til verdens femte bedste restaurant.

Og nu er der godt nyt til alle dem, der ønsker sig en tur på restauranten, men ikke har økonomien på plads: Den 3. november bliver det muligt at købe og streame den musikalske del af Alchemist, når restaurantens hofkomponist udgiver albummet ’Alchemical Harmony’.

Albummet er en sand musikalsk mosaik, hvor de mange timer, som en middag på restauranten varer, er kogt ned til 40 minutter. Værkerne udfolder sig som en musikalsk kronologi, der afspejler de visuelle universer, rum, indtryk og stemninger, man oplever hos Alchemist. Således vil det være muligt at høre sang nummer ni, ’The Ugly Duckling’, mens man på sofaen nyder en pekingand fra den lokale Kina Grill.