Når det kommer til innovative is-sammensætninger har Ben & Jerry længe været i førersædet. Men også på ølfronten formår isproducenten at være kreative.

Sidste år lancerede Ben & Jerry i samarbejde med bryggeriet New Belgium Brewing deres første øl, der kombinerede den velkendte brownie med saltkaramel med en ale øl, hvilket blev til 'Salted Caramel Brown-ie Ale', der holdt en alkoholprocent på 6.3.

I år er de to samarbejdspartnere gået sammen for at udvide ølsortimentet, der gør din dessert flydende. Og det bliver med udgangspunkt i en af Ben & Jerry's absolutte topsælgere: 'Chocolate Chip Cookie Dough'.

Den gyldne brown ale kommer i en six-pack. Der er endnu ikke frigivet yderligere information om, hvordan øllet er brygget eller, eller hvilke smagsnuancer den vil indeholde. Men vi håber på, at den trods alt er en anelse sundere end isen. 

Is-øllen er blevet brygget som en del af et velgørenhedsprojekt kaldet ‘Protect Our Winters’, der arbejder for at reducere kulstofemissioner og beskytte klimaet.

Derfor går minimum 50.000 dollars af overskuet også til non-profit-foreningen bag. Samtidig er organisationen B-Corp også inde over med en certificering af produktionen, hvilket betyder at virksomhederne forpligter sig til at arbejde socialt og miljømæssigt bæredygtig verden.

Øllen bliver frigivet til efteråret. Hold øje med bryggeriets hjemmeside for oplysninger om, hvor du kan købe øllen.

LÆS OGSÅ: Fadlagring for millioner: Her er whiskyen, der sætter rekorder

LÆS OGSÅ: De har skabt årets nye restaurant: "Den er meget anderledes end, hvad man ellers har set i København"

LÆS OGSÅ: 13 gode steder at spise ude med dine venner i København