Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Opskrift: Citronmåne med kys og lemoncurd

Foto: René Riis

Opskrift:

Glem alt om de tørre, færdigpakkede gule kager: Denne citronmåne med kys og lemoncurd er helt eminent

Citronmåne er blandt nogle af de klassikere, der ved første bid vækker minder om bedstemors køkken. Her har du opskriften på en med kys og lemoncurd.

printer Print

Ingredienser

Citronmåne

  • 100 g smør
  • 1 usprøjtet citron
  • 100 g sukker
  • 2 æg
  • 150 g mel
  • 1 tsk bagepulver
  • 100 g marcipan
  • Melisse og verbena til pynt

Glasur

  • 100 g florsukker
  • Lidt usprøjtet citronskal

Kyskager

  • 2 æggehvider
  • 50 g florsukker
  • Lidt usprøjtet citronskal

Syltet citronskal

  • 1 usprøjtet citron
  • 50 g sukker

Lemoncurd

  • 4 æggeblommer
  • 75 g smør
  • 100 g sukker
  • 0,75 dl citronsaft
  • 2 blade gelatine

Sådan gør du:

Citronmåne

  1. Pisk smør, citronskal og sukker til en hvid og luftig masse.
  2. Tilsæt æg et ad gangen.
  3. Sigt mel og bagepulver, og vend det i. Riv marcipanen, og tilsæt til en lind dej.
  4. Fyld dejen i en smurt springform i ca. 3 cm tykkelse, og bag kagen ved 180 grader i ca. 20 minutter. Afkøl kagen ved stuetemperatur.
  5. Udstik den til 4 halvmåner, og anret dem med dutter af lemoncurd, kyskager, citronstrimler og citrusurter.

Glasur

  1. Lav en glasur af florsukker, lidt citronskal og 1 spsk. kogende vand. Fordel glasuren over kagen.

Kyskager

  1. Pisk æggehvider halvstive. 
  2. Tilsæt herefter florsukker og citronskal, og pisk til en hel stiv marengs. 
  3. Sprøjt marengs på en bagemåtte til små kyskager, og tør dem i ovnen i ca. 2 timer ved 100 grader. 
  4. Opbevar kyssene i en kagedåse indtil brug.

Syltet citronskal

  1. Skræl citronen, og skær skrællerne i strimler.
  2. Pres citronen, og kog en sirup med sukker og saft. Kog citronstrimlerne i 1 minut i denne sirup, og afkøl indtil brug.

Lemoncurd

  1. Kom æggeblommer, smør, sukker og citronsaft i en tykbundet gryde. Pisk det hele over svag varme til en tyk creme.
  2. Udblød gelatine, og tilsæt den i cremen.
  3. Stil den koldt, og fyld den i en sprøjtepose.