Tomatsmør
Foto: Chris Tonnesen

Opskrift: Lav den perfekte, hjemmelavede tomatsmør

Vi har tomat året rundt, og derfor glemmer vi let, at tomaten kræver sol og varme for at få smag, og det er faktisk først nu, tomaten for alvor smager af noget. Steg den, kog den, grillen den, spis den frisk. Blot den nydes nu, hvor den er allerbedst.

printer Print
clock 20 minutter
plate 4+ personer
  • 250 g tomater
  • 4 fed hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie
  • Salt
  • Sort peber
  • 200 g blødt smør
  • 3-4 kviste citrontimian
  • ½ tsk. piment d’espelette

tomatsmør.jpg

Sådan gør du:

  1. Skyl tomaterne, halvér dem, og læg dem i et ovnfast fad sammen med hvidløgsfed.
  2. Vend med olien, og krydr med salt og peber og bag i ovnen ved 180 grader i 20 minutter.
  3. Tag fadet ud, og lad tomaterne køle af.
  4. Pil hvidløgsfeddene ud af skallen, og hak dem groft. Bland med smør, bladene fra citrontimianen og piment d’espelette.
  5. Smag tomatsmørret til med salt og peber og opbevar køligt, til det skal bruges.
Se, hvad vi ellers skriver om: Opskrifter