Opskrift: Francis Cardenaus mors vintergrøntsagssuppe med pesto
Vinter er suppens årstid, så hvorfor ikke lære at lave noget ordentligt? Den franske stjernekok Francis Cardenau giver her sit bud på en suppe, der både indeholder velsmag og ernæring.
Foto: Francis Cardenau
Stjernekokken Francis Cardenau er svært glad for suppe, og i anledningen af årstiden giver han her en af sine bedste opskrifter på vintersuppe med pesto, som hans mor lavede den.
”Jeg er opvokset i et hjem, hvor mine forældre spiste suppe hver aften. Man kan variere den på utallige måder, og man behøver ikke dyre råvarer for at få det til at smage godt. Men råvarerne skal selvfølgelig være gode,” har han tidligere fortalt i et interview her på siden.
Denne vintersuppe er simpel, fylder godt i maven og kan nemt laves i forskellige versioner. Fx kan man lige inden servering tilsætte syltede andelår eller kogt kød fra dagen før – eller man kan ty til en vegansk version. Der er også frit spil i forhold til smagsforstærkere, så gå endelig på jagt på krydderihylden.
Vintersuppe med pesto