Opskrift: Sådan laver du den perfekte pasta med kødboller

Jesper Vollmer Heick, der har 10 år som hofkok på samvittighed, giver sin opskrift på en nem og populær klassiker.

Offentliggjort

4 personer

Total:15 minutter

Ingredienser

  • 500 g tørret pasta
  • Salt
  • 4 fed hvidløg
  • 1 håndfuld soltørrede tomater
  • 3-4 kviste basilikum
  • 1 skalotteløg                
  • 500 g hakket oksekød
  • 3-4 spsk. revet parmesan
  • 2-3 spsk. rasp
  • Salt
  • Peber
  • Olie til stegning
  • 2 dåse hakkede tomater

  1. Pil og riv hvidløgsfeddene.
  2. Hak de soltørrede tomater og basilikum.
  3. Pil og snit skalotteløget.
  4. Bollerne samles ved at komme kødet op i en skål sammen med basilikum, soltørrede tomater, hvidløg, revet parmesan, rasp og salt og peber. Massér alt godt sammen med hånden, og form bollerne på størrelse med bordtennisbolde.
  5. Steg bollerne af i olie på alle sider først, og kom så det snittede løg ved, så det også får lidt farve. Når alt er stegt, kommer du de hakkede tomater ved og smager godt til med salt og peber. Justér evt. med lidt vand, hvis saucen er for tyk.
  6. Anret den varme pasta nederst og kom boller og sauce ud over det hele. Drys lidt ekstra basilikum og parmesan over retten.