Karrysild er utroligt nemme at lave, og næsten uanset hvad er de bedre end købeversionen. Men prøv at være lidt eventyrlysten med selve karryen. Det er den, der gør det hele, og der er jo ingen grund til bare at gå efter den klassiske, almindelige gule karry fra nederste hylde. Karry er ekstremt forskellig fra producent til producent, og jeg synes, de mere indiskprægede er mere spændende end den almindelige gule supermarkedsversion, som ikke smager af så meget, og som er meget mild. Prøv at lave din egen karryblanding og se, hvad den gør for dine boller i karry. Helt nyt liv! Du kan også prøve nogle af de spændende blandinger fra Mill & Mortar, som er superlækre og efterhånden fås mange steder.

  • 300 g marinerede sild                                 
  • 3 dl græsk yoghurt 10 %
  • 2 dl mayonnaise
  • 1-2 syrlige æbler i små terninger
  • 2 fintsnittede forårsløg               
  • 30 g kapers
  • 4-5 spsk. karry
  • 2 hakkede hårdkogte æg                       
  • Sukker
  • Citronsaft
  • Salt
  • Peber

Skær sildene i mundrette bidder.

Bland en marinade af alle øvrige ingredienser. Smag til med salt, peber og evt. lidt sukker og lidt citronsaft.

Vend sildene i karrydressingen, og lad dem trække i køleskabet natten over.

Servér med rugbrød til.

TIP: Kan laves 4 dage i forvejen. Drys evt. 1 håndfuld fintsnittet frisk koriander over ved servering.

karrysild.jpg