Spareribs
Foto: Chris Tonnesen

Opskrift: Sådan laver du spareribs med peber og sojaglace

Anika Madsen fra Restaurant Roxie deler sin opskrift på spareribs.

printer Print
clock 30 minutter
plate 4 personer
  • 2 kg ferske svinekamben 
  • 3 dl østerssauce
  • 2 fed revet hvidløg
  • 3 spsk. friskkværnet sort peber
  • Olie til fritering
  • 1 lille bundt koriander til pynt                           

Sojaglace: 

  • 15 korianderrødder                                      
  • 25 fed hvidløg
  • 12 g sorte peberkorn
  • 190 g lys soja
  • 125 g mørk soja
  • 190 g sukker

Roxie_Gastro_ChrisTonnesen_00396.jpg

Sådan gør du:

  1. Del kambenene op imellem hvert ben. Kom alle benene i en skål, og tilsæt østerssauce, revet hvidløg og friskkværnet peber. Vend blandingen grundigt sammen, så alle benene er marineret godt ind.
  2. Varm olien op i en gryde, der har en passende størrelse til fritering, 180 grader.
  3. Fritér kambenene lidt ad gangen i 3 minutter. Løft dem op af frituren, og pensl dem med sojaglace.
  4. Servér med hakket koriander på toppen.

Sojaglace: 

  1. Skyl og aftør korianderrødderne.
  2. Pil hvidløgsfeddene.
  3. Kom alle ingredienserne i en blender, og kør i 2 minutter, indtil en ensartet konsistens.

TIP: Korianderrødder købes friske i et thai-supermarked. Bryder man sig ikke om frisk koriander kan man pynte med purløg i stedet.

Se, hvad vi ellers skriver om: Opskrifter