Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Du kan lave en strålende pastaret med ting, du finder på stranden. Her er hvordan

Foto: Camilla Stephan

Opskrift

Du kan lave en strålende pastaret med ting, du finder på stranden. Her er hvordan

Find din aftensmad på stranden.

Ingredienser

  • 2 store håndfulde strandkålsskud 
  • 2 store håndfulde strandbede
  • Salt
  • Smør
  • 1 dl piskefløde
  • Peber
  • Citronsaft                     
  • 500 g pasta
  • Havgus 24

Sådan gør du:

  1. Skyl urterne.
  2. Læg lidt strandkål og strandbede til side, og kom resten i en gryde med vand og salt, og kog urterne møre i ca. 5-10 minutter. 
  3. Med en hulske tages urterne op af gryden og kommes i en blender (gem kogevandet, du får måske brug for det).
  4. Tilsæt lidt smør og piskeflød til blenderen, og kør på høj hastighed, indtil det hele hænger sammen. Det skal have konsistens som ymer – er det for tykt, så tilsæt lidt af kogevandet.
  5. Smag til med salt, peber og citronsaft.
  6. Lynsteg den friske strandkål og strandbede, der blev lagt til side, i lidt smør.
  7. Kog nu pastaen, indtil den er 2/3 færdig. Kom den næsten færdigkogte pasta over i en pande til de lynstegte urter, og tilføj 1 grydeske af pasta-
    vandet.
  8. Tilsæt den blendede urtesauce til pastaen og de lynstegte urter, og slyng det rundt på panden, indtil saucen og kogevandet danner en cremet sauce.
  9. Servér med revet Havgus til.