
Foto:
Opskrift
Du kan lave en strålende pastaret med ting, du finder på stranden. Her er hvordan
Find din aftensmad på stranden.
Ingredienser
- 2 store håndfulde strandkålsskud
- 2 store håndfulde strandbede
- Salt
- Smør
- 1 dl piskefløde
- Peber
- Citronsaft
- 500 g pasta
- Havgus 24
Sådan gør du:
- Skyl urterne.
- Læg lidt strandkål og strandbede til side, og kom resten i en gryde med vand og salt, og kog urterne møre i ca. 5-10 minutter.
- Med en hulske tages urterne op af gryden og kommes i en blender (gem kogevandet, du får måske brug for det).
- Tilsæt lidt smør og piskeflød til blenderen, og kør på høj hastighed, indtil det hele hænger sammen. Det skal have konsistens som ymer – er det for tykt, så tilsæt lidt af kogevandet.
- Smag til med salt, peber og citronsaft.
- Lynsteg den friske strandkål og strandbede, der blev lagt til side, i lidt smør.
- Kog nu pastaen, indtil den er 2/3 færdig. Kom den næsten færdigkogte pasta over i en pande til de lynstegte urter, og tilføj 1 grydeske af pasta-
vandet. - Tilsæt den blendede urtesauce til pastaen og de lynstegte urter, og slyng det rundt på panden, indtil saucen og kogevandet danner en cremet sauce.
- Servér med revet Havgus til.