Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Peter Trauboth har i mere end 20 år været en central skikkelse på den danske restaurantscene: ”Nogle syntes, at musikken på Umami var for høj, men det var kun, indtil Kronprinsen blev fast gæst”

Foto: Claudia Dons

Peter Trauboth har i mere end 20 år været en central skikkelse på den danske restaurantscene: ”Nogle syntes, at musikken på Umami var for høj, men det var kun, indtil Kronprinsen blev fast gæst”

Som en hovedarkitekterne bag Umami og Mash og bestyrelsesmedlem i Geranium og Alchemist har Peter Trauboth om nogen haft indflydelse på moderne dansk gastronomi. Han blev Danmarks yngste sommelier som 19-årig og har serveret mad for samtlige af kulturlivets store personligheder. Her fortæller han til Boris Schilling Weiss, hvordan han har skabt en af Londons bedste restauranter, erkendelsen af at det er okay at trække stikket, og om hvordan et ’Klovn’-afsnit var med til at gøre Umami til et kendis-hotspot.

Jeg voksede op i Urbanplanen med en enlig mor og to søskende, og der var ikke tid til det store fokus på mad. Jeg var ret irriterende som lille, for jeg blandede mig altid i, hvad vi skulle spise, og hvordan det skulle anrettes. Da min storesøster begyndte at have husgerning i skolen, kom hun hjem med opskrifter, og vi begyndte at lave mad sammen, og sådan slap min mor for mit evindelige brokkeri.

Som 17-årig begyndte jeg på Hotel- og Restaurantskolen, og mens jeg gik der, begyndte jeg at arbejde som tjenerelev på Le Sommelier. Jeg vidste ingenting om vin, men på Le Sommelier var der en intens passion for det, og det smittede af på mig. Jeg arbejdede med Jesper Boelskifte, som på det tidspunkt var konkurrence-sommelier og femdobbelt dansk mester i vinsmagning og havde deltaget i VM og EM. Han sørgede for, at jeg hele tiden skulle smage al vores vin, og jeg fik det fodret ned i halsen, uden jeg skulle gøre det store.

Bliv medlem, og få fuld adgang til
hele EUROMAN.dk fra 23 kr. om måneden
Prøv 14 dage gratis uden binding
Kom igang her Allerede medlem? Log ind her Euroman Premium
Opret dig gratis her