Vesterbro Torv i København rimer normalt ikke på store, gastronomiske åbenbaringer. Det vil Mikkel Egelund, som driver den franske bistro Pastis på Gothersgade, og Morten Kaltoft, som er en af mændene bag den italienskinspirerede Osteria 16, nu lave om på. De to kokke har været venner i snart tyve år og har nu fået muligheden for at åbne den fællesrestaurant, der har været diskuteret på idébasis så længe.

Resto Bar er navnet på den lille ny, hvor menuen byder på god, gammeldags italiensk comfort food. Som ethvert andet spisehus med italienske retter på kortet er de sublime råvarer og simpliciteten i højsædet, når der bliver serveret alt fra solide portioner spaghetti vongole til tonnato med kalvetunge.

“Der er mange ligheder mellem Mikkels og min indstilling til maden. Vi er kæmpe produktnørder. Vi er enige om, at vi gerne vil bruge lidt ekstra penge på at købe den allerbedste kvalitet. Vi kommer til at have de gode råvarer totalt i fokus,” siger Morten Kaltoft efter netop at have kørt sin første frokostservice på den nye restaurant, hvor menuen også bærer præg af, at hans kollega har arbejdet i 20 år med fransk mad.

“Selvom der ikke er meget fransk at spore, når man kigger på menukortet, så er der nogle bagvedliggende ting, hvor vi tillader os lidt mere, end man normalt ville gøre i det klassiske italienske køkken.”

image00008.jpg

Morten Kaltoft (t.v.) og Mikkel Egelund (t.h.) i deres nye lokaler på Vesterbrogade 51. Foto: PR

På de to garvede restauratørers nyeste skud på den københavnske restaurantstamme kan du både få a la carte retter til overkommelige priser, mens ’dagens menu’ består af otte serveringer til deling ved bordet. Uanset, om du går den ene eller anden vej med dit måltid, er det oplevelsen og nærværet i at spise sammen, der er det vigtigste hos Resto Bar. Som gæst skal du sendes tilbage til den italienske mama, du aldrig har haft:

“Nu vil jeg ikke pege fingre ad andre, men jeg synes, der er nogle steder i København, hvor de har en tendens til at glemme, hvad det handler om for gæsten. Det handler om at have en god aften. Mange steder kommer det til at handle om, at restauranten, kokken og tjenerne skal vise, hvad de kan, frem for at prioritere, at gæsten har det sjovt,” siger Morten Kaltoft.

Der er både frokost- og aftenåbent tirsdag til lørdag hos Resto Bar, som med sin placering på Vesterbro Torv lægger kimen til aftener, der starter med god mad og fortsætter ud i den københavnske nat.

Resto Bar er åbent nu og kan findes på Vesterbrogade 51 i København.

muslinger.jpg

Foto: PR