Muslinger
Foto: Eva Helbæk Tram

Dyrk dine egne muslinger og bliv del af en miljøbevægelse

Vi ved det godt – at muslinger er en genial spise, sund og billig, og ligesådan med tang. Men begge dele er også geniale for klima og miljø. De renser og filtrerer, og tang binder tilmed CO₂, en kompetence, der virkelig efterspørges i dag.

En ung kvinde står i våddragt på Kalvebod Bølge. Kigger hun frem, ser hun virksomhedsdomicilerne i glas og stål rejse sig mod himlen. Kigger hun bag sig, ser hun Islands Brygge og Københavns havnebus, som sejler forbi. Men det gør hun ikke, hun kigger ned. For under hende findes årsagen til, at hun i dag har iført sig våddragt og svømmefødder.

Få tommer under havoverfladen gemmer sig adskillige rækker af liner med muslinger og tang, og hun skal ned og tjekke, om de trives. Det er arbejdsdag på Bølgemarken i København, og 20-30 personer er mødt op for at hjælpe til med at få orden på muslingestrømperne, udsætte nye tangliner og rense de gamle.

Vil du læse resten af artiklen?
Allerede medlem? Log ind her
Bliv medlem og få fuld adgang til
hele EUROMAN.dk fra 23 kr./md
Prøv 14 dage gratis uden binding
Vælg abonnement her Euroman Premium
Opret dig gratis her