Foto: Philip Ørneborg

Sådan laver du chokoladekage med pisket panna cotta, sødskærm og karamelliserede blommer og figner

Har du brug for et sødt indslag til middagen, er her et bud på en dessert, der ser avanceret ud, men er ganske nem at lave.

Desserten består af tre simple elementer:
En blød chokoladekage, søde figner og blommer, og en luftig, pisket panna cotta. Vi anbefaler, at du forbereder den piskede panna cotta dagen før, da den bliver bedst, hvis den står i køleskabet natten over.

Chokoladekage

Ingredienser:
200g smør
225g mørk chokolade
4 æg
2 dl sukker
½ dl mel

Sådan gør du:

  1. Smelt smørret og chokoladen i en gryde under omrøring.
  2. Pisk æg og sukker sammen til en ’æggesnaps’.
  3. Tilsæt chokoladeblandingen i æggesnapsen og bland det godt.
  4. Hæld melet i lidt ad gangen og rør til en flydende dej.
  5. Smør en form på ca. 20 x 30 cm med lidt olie eller smør ­­– eller beklæd den med bagepapir.
  6. Hæld dejen i formen og bag kagen ved 175 grader i ca. 30-35 minutter.
  7. Lad kagen køle af inden den skæres.

Pisket panna cotta

Ingredienser:
250g  fløde
75g sukker
1 vaniljestang
2 blade husblas 

Sådan gør du:

  1. Udblød husblas i en skål med koldt vand.
  2. Kog fløde og sukker sammen. Vrid husblassen og tilsæt den i den kogende flødeblanding. Sæt blandingen i køleskabet i et par timer eller helst natten over.
  3. Når blandingen har sat sig, piskes den til en luftig men fast creme.

Karamelliserede blommer og figner

Ingredienser:
100 g sukker
4 blommer
2 figner
½ dl portvin
1 vaniljestang
1 kanelstang

Sådan gør du:

  1. Del blommerne i halve og fjern stenen. Skær fignerne over på den lange led.
  2. Smelt sukkeret til karamel på en pande.
  3. Læg blommer og figner i den varme karamel med skærefladen nedad. Skru helt ned for varmen og tilsæt portvin, vanilje og kanel.
  4. Lad blommerne og fignerne karamellisere i ca. 8-10 minutter til de er helt møre.

Anretning

Ingredienser:
1 Blomme
2 Vanillestænger (kan undværes)
Sødskærm

Sådan gør du:

  1. Vanillestængerne tørres i ovnen ved 90 grader til de er helt sprøde - gerne natten over. Køl dem af. Del dem på langs og placér som pynt.
  2. Skær et par aflange stykker af chokoladekagen.
  3. Anret de karamelliserede blommer og figner ovenpå kagen og hæld en smule af karamelsaucen henover.
  4. Skær blommen ud i tynde skiver enten på en mandolin eller med en kniv. Fold skiverne og placér som pynt.
  5. Placér en stor skefuld af den piskede panna cotta ved siden af og pynt med sødskærm.

WMF – perfekt kontrol og høj kvalitet

Opskriften er blevet til i samarbejde med det tyske køkken-brand WMF, der i hjemlandet allerede er kendt for og kendetegnet ved sin høje kvalitet af design, funktionalitet og materialer.
Alle gryder, pander og bestik er således skabt med WMF’s varemærkebeskyttede cromargan-stål, der er forfinet med 18 procent krom og 10 procent nikkel, og sikrer rustfrit og glansfuldt køkkenudstyr.
De tyske gryder og pander giver samtidig perfekt kontrol over madlavningen med det smarte låg med 4 funktioner og pandens bikubemønster med non-stick belægning, der samtidig er meget stærk.

gryder_ny_high_614.jpgWMF kogesæt 4 dele Function 4

pande.jpgWMF Stegepande med langt greb Ø 28 cm Profi Resist

WMF100hhh_neg_614.jpg

Se, hvad vi ellers skriver om: Dessert