Velkommen til det nye Euroman Premium – mere originalitet til dig

The Old Cuban
Foto: Philip Ørneborg Bartender: Daniel Dam. Retouch: Klaus Rudbæk

Sådan laver du mojitoens onde tvilling: The Old Cuban

Den er boblende, tilpas sød og syrlig, men med en dyb smag af rom, så den glider lige ned.

printer Print
clock 5 minutter
plate 1 drink
  • 4 cl mørk rom
  • 2 cl frisk limejuice
  • 1,5 cl sukkersirup
  • Cirka 2 cl champagne, cava eller prosecco
  • Mynte
  • Is

Sådan gør du

  1. I en shaker fyldes rom, limejuice, sukkersirup, mynte og is. Ryst godt, så det hele nedkøles.
  2. Si blandingen i et cocktailglas på stilk. Top af med bobler, og pynt eventuelt med et mynteblad.

EUROMAN_3023033.jpg

Stjerner som Mick Jagger, Jay-Z og Rihanna valfarter i disse tider til Cuba for at opleve de sidste, revolutionærromantiske strejf fra en snart svunden tid. Rækker din pengepung ikke helt til en billet til Hemingways gamle legeplads, kan du selv skabe lidt caribisk stemning derhjemme. Alt, du skal bruge, er rom, lime, mynte, sukker og bobler.

Mød Mojitoens evil twin: The Old Cuban. Den lyse rom er skiftet ud med en mørk version, og danskvand er erstattet med bobler, så der er skruet ekstra op for procenterne. 

Cocktailen så første gang barens lys i starten af 00'erne på Pegu Club i Soho på Manhattan, hvor den blev opfundet af cocktaildronningen Audrey Saunders. Den er boblende, tilpas sød og syrlig, men med en dyb smag af rom, så den glider lige ned. Den er perfekt til at skåle 2019 ind med, men fungerer selvfølgelig som cubansk stemningsspreder hele året rundt.

Vi anbefaler, at du bruger en mørk rom af en ordentlig kvalitet. I denne udgave har vi brugt Diplo-mático Mantuano, men andre mærker kan sagtens gå an.

Du kan se, hvordan de laver den i vores program 'Fredagsbaren':

Se, hvad vi ellers skriver om: Drinks, Cocktail, Opskrifter og Rom