Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Boller i karry

Foto: Mikkel Russel

En nyfortolket suppedas: Sådan opgraderer du en klassisk boller i karry

En opbagt karrysovs med svinekødsboller og klistret ris er i nogles øjne et kedeligt forsøg på aftensmad, men DJ-legenden og madøret Thomas Madvig har genopfundet boller i karry og gjort den til et hit i familien.

printer Print
preparation Total: en time
plate 8 personer

Ingredienser

Kødbollerne:

1 kilo hakket svinekød
2 æg
4 spsk. havregryn
1 spsk. flagesalt
1 spsk. karry
Mælk efter behov – start med 2 dl

Sovsen:

5 store gulerødder
2 rødløg
3 søde æbler med en snert af syrlighed
4 fed hvidløg
3 stænger selleri
2 store spsk. mild karry
Grøntsagsboullion
Citron, hvidvinseddike og akaciehonning
efter behov

Tilbehør:

Ris
Koriander
Finthakket rødløg, æble og selleri

BIK_TM_0645.jpg

Sådan gør du:

  1. Bland kød, salt, peber og karry til alle krydderier er blandet godt op med kødet.
    Fyld en gryde 3/4 op med vand og skru op for blusset på lav varme, så vandet varmer op stille og roligt. Stil farsen til side, og lad gryden stå på blusset, mens du laver sovsen. 
  2. Skræl, skyl og pil grøntsagerne. Skær gulerødderne, æbler og selleri i grove skiver, og hak løg og hvidløg groft. Tilføj karryen, og sautér det hele ved varme lidt over middel med et generøst skvæt olivenolie og salt. Rør grundigt og ofte rundt, og sørg for at krydderiet ikke brænder på. Breder duften af karry sig ikke efter kort tid, så tilføj noget mere.
  3. Når løgene er blevet blanke og bløde, skal der tilsættes vand til det dækker en centimeter over grøntsagerne. Tilsæt bouillon, og lad blandingen simrekoge med låg.
  4. Vend tilbage til kødbollerne. Tilsæt æg, havregryn og mælk. Farsen skal være så våd som muligt, men du skal stadig kunne forme den til boller. Form kødboller med en ske på et stykke bagepapir.
  5. Skru op for vandet, og når det spilkoger, er det tid til at koge bollerne. Skru lidt ned for varmen. Kog 5-6 stykker ad gangen, og tjek dem efter et halvt minut. Tryk blidt på dem, og hvis der løber kødsaft ud, skal de have et halvt minut mere. Tag dem op, når de er næsten færdige. Det bliver kogt helt færdige, når de kommer i sovsen.
  6. Sovsen burde være klar nu. Hvis gulerodsskiverne er bløde, er den klar. Blend blandingen og smag til med salt, citronsaft, hvidvinseddike og akaciehonning.
  7. Tilføj kødbollerne til sovsen og servér med kogte ris, koriander og fintsnittet grønt.

Den færdige boller i karry.jpg