Sådan laver du den perfekte kartoffel-pizza Sådan laver du den perfekte kartoffel-pizza Nej, du kan ikke få den med ananas. Foto: Mikkel Russel Kartoffel-pizza Af Peter Nicolai Gudme Christensen Gastro Euroman gastro Euroman Offentliggjort 7. Apr. 2017 ✕ opskrifter gastronomi gastro euroman pizza Del på Facebook Del på Twitter Del på e-post
motor Fra Toyota Corolla til Audi RS: Se alle Jesper Buchs biler gennem tiden Man kan sige meget om en mand alene ud fra hans bilvalg – se bare her.
gastro Martin er kok og kender Nordsjælland bedre end de fleste. Her er hans tips til de bedste steder
livsstil En vielsesring af guldbelagte knogler, de ultimative hjemmesko og 39 øvrige favoritter fra chefdesigneren
sport For seks år siden var Emil deprimeret. Nu løber han et halvmaraton hver eneste morgen I 2019 fik Emil Krog Ingerslev en depression, men ventetiden hos psykologen var så lang, at han tog sagen i egen hånd, snørede løbeskoene og begyndte at løbe. Her fortæller han om, hvordan det føles at løbe et løb på i 24 timer.
podcast Lars Seier er medejer af nogle af landets bedste michelinrestauranter, men hans livret er … chili con carne?! Og han mener, at han selv laver den bedste. Det fortæller han i det nye afsnit af Euromans podcast ’Arbejdstitel’.
gastro Nikolaj Kirk vil ikke længere finde sig i, at du kun bruger 18 minutter på at lave aftensmad Nikolaj Kirk har lavet en ny kogebog, der handler om jazz, grøntsager og måske også lidt om fugle. Tager man sig sammen og går mod den stressede strøm, opdager man, at ægte rigdom kan findes lige nede i gryderne og på panderne derhjemme.
livsstil Den ultimative guide: Det skal du se, spise og lytte til på Heartland Festival 2025 Heartland Festival 2025 ved Egeskov Slot på Fyn står for døren. Vi guider dig til de bedste talks, mad- og musikoplevelser på årets festival.
samfund Alle rejser til Japan. Hvad i alverden sker der? Vi rejser til Japan som aldrig før, drikker kaffe af japansk keramik og fortærer den ene Murakami-roman efter den anden. Sushi er blevet hverdagskost, og vores børn bliver opdraget med Studio Ghibli. Hvordan i alverden gik det til, at vi blev så stormende forelskede i Japan?
livsstil Hos Lygtens Kro har kunden ikke ret: ”Vi plejer at sige, at all customers are bastards” I over 10 år har Lygtens Kro i Nordvest i København været en anarkistisk garant for punk, iskolde weissbier og en blanding af tysk kromad og finere fransk madlavning. Vi har talt med den 40-årige ejer, Camilla Müller, om at gøre tingene anderledes og det særlige forhold til deres gæster.
samfund Hvad gør man, når for evigt er for lang tid? Kultur avler modkultur. Engang var tatoveringer et oprør. Så fik alle dem. Nu vokser en ny tendens frem: Flere end nogensinde betaler dyrt for at slette blækket. Tatoveringer er ikke længere for evigt. Vi har talt med dem, der får visket fortiden af huden. Og dem, der fører laseren.
gastro I skyggen af nybyggede højhuse svirper en af Aarhus’ mest legendariske restauranter stadig med halen I mere end 100 år har Restaurant Kohalen serveret jyske portioner på havnen i Aarhus. Som en branddør markerer restauranten skillelinjen mellem fortidens gedulgte arbejder-Aarhus og fremtidens glasfacader og stålkonstruktioner. De sidste 25 år har ægteparret Rita og Jes Lausten beskyttet portalen til en svunden tid.
samfund Knud hedder det samme som sin bror. Og Knuds bror hedder det samme som deres far Hvordan føles det at dele både fornavn og efternavn med sin bror, far og en hel masse sejlbåde? Det har vi talt med advokat Knud Foldschack om.
samfund Poul-Erik Høyer har fået Parkinsons og er blevet skilt. Her fortæller han om sit liv, der er totalt forandret Da den tidligere badmintonstjerne Poul-Erik Høyer fik konstateret Parkinsons, tog hans liv en helt ny drejning. Her fortæller han om at opleve hverdagen stærkt, fordi han godt ved, at det hele på et tidspunkt bliver værre.
mennesker Hvorfor gider Christian Stadil knokle, når han kunne stoppe i morgen stadig have penge nok til de næste 1.000 år? Champagne, buddhisme og MMA med milliardærvennerne. Vi brugte fire dage i hælene på Christian Stadil, der ikke sætter farten ned foreløbig.
mennesker Per Fly er bekymret for vores samfund på en helt ny måde: ”Det er en katastrofe. Vores værdisæt er alt for let at slå omkuld” Som ung kæmpede Per Fly med angst, men da han for syv år siden fik en helt anden diagnose, besluttede han sig for, at resten af livet skulle leves frygtløst. Nu har han lejet et lokale i et halvt år for at finde ud af, hvem han er.
gastro Dak Wichangoen: ”Der er sovs og kartofler til det hele. Det er virkelig særligt for Jylland” Dak Wichangoen er udlært fra Brdr. Koch i Aarhus og var i mange år køkkenchef på Kiin Kiin på Nørrebro i København. Her fortæller hun om sit forhold til sin hjemegn, Østjylland.
podcast Er det overvurderet eller undervurderet at spille frisbee på stranden? Skal du pakke en frisbee i strandtasken, når turen går til vandet? Det er der delte meninger om i det nye afsnit af ’Arbejdstitel’.
mennesker Far, hvorfor snakker vi aldrig om noget? Min far har sikret mig en tryg opvækst. Han har givet mig en barndom med økonomisk stabilitet. Han har købt de ting, jeg ønskede mig til min fødselsdag, og han har lært mig at tage ansvar. Han har været en stærk rollemodel. Men han var der bare aldrig, skriver Mads Krause i denne klumme.
mennesker Martin har fået en app, der tracker konens cyklus: ”Så ved jeg, hvornår der er PMS, og hvornår vi kan hygge os sammen” Den 45-årige dokumentarist og mangeårige soldat Martin Tamm Andersen om at undvige døden, om gedigne branderter og om at tracke sin hustrus cyklus.
kultur Hvordan er det at være med i ’Bachelorette’? Vi har talt med Emil S. I disse uger kan et af landets allermest populære datingprogrammer ’Bachelorette’ ses på TV 2. Vi har talt med én af bejlerne, den 29-årige Emil Søgaard, om hans medvirken i programmet, og hvordan hans liv har ændret sig, siden første afsnit rullede over skærmen.
motor Lars Elbæk har en federe bil end dig: ”Man skal være en god kunde hos Porsche, før man må købe den bil, jeg har i dag” Man kan sige meget om en mand alene ud fra hans bilvalg – se bare her.
gastro David Nielsen har sort bælte i champagne. Hans stamsted har Danmarks (måske) bedste champagnekort Hvis der er noget, David Nielsen, cheftræner for AC Horsens, elsker lige så meget som fodbold, er det mad og vin – i særdeleshed champagne. Derfor er et fremragende champagnekort også tæt på altafgørende, hvis et sted skal spille en hovedrolle i hans liv. Det har de heldigvis på Bouchon i Aarhus, som David Nielsen elsker at dumpe impulsivt ind på for at få et par små retter og et godt glas uden dossage.
livsstil Anders Fogh Rasmussen foretrækker en solid continental breakfast, når han er på forretningsrejse Selvom den tidligere danske statsminister for længst har nået pensionsalderen, er han bortrejst cirka halvdelen af året med sit firma, Rasmussen Global. Her fortæller han om én dag fra en nylig tur til Tokyo.
livsstil Rolf Hay står bag en designvirksomhed i milliardklassen. Her er hans 41 favoritter Det danske ægtepar Mette og Rolf Hay, der står bag designvirksomheden Hay, har i de seneste to årtier høstet stor international anerkendelse. Senest har de relanceret et 70’er-ikon, Niels Jørgen Haugesens ’X-line Chair’. Her fortæller Rolf Hay om et overset hotel i Skotland, om sin kærlighed til japansk beklædning og om altid at gå med kasket.
podcast Skinny bitches på business class og drømmemiddagen i Aarhus: Morten Albæk er ny gæst i ’Arbejdstitel’ Filosof og erhvervsmand Morten Albæk er et rigt beskrevet blad i Debatdanmark. Hør ham som seneste gæst i ’Arbejdstitel’.
rejser Hvis man drømmer om et afbræk fra hverdagen, så er denne destination et virkelig varmt bud Blot en time fra Milano ligger prægtige luksusvillaer med majestætiske udsigter, der emmer af livet, som det bør være. Vi sætter kursen mod Lago d’Orta og Lago d’Como.
samfund 32-årige Anders Winnerskjold arbejder ekstremt struktureret: ”Ellers lykkes jeg ikke” Sidste år overtog Anders Winnerskjold borgmesterposten i Danmarks næststørste by. Her fortæller socialdemokraten om søvnløse nætter, behovet for kontrol – og at navigere i møgsager.
podcast ”Når du køber ure med følelserne, er det jo en slags sindssyge” Hvordan opbygger man en ur-samling uden at sætte hele sin pension over styr? Og hvordan undgår man de værste begynderfejl? Det taler Euromans ur-redaktør Brian Lykke og ur-ekspert Kristian Haagen om i det nye afsnit af podcasten ’Watch Me’.
mennesker Han bliver kaldt racist, homofob og kvindehader. Er der slet ikke noget, Brian Mørk er bange for? I 2021 blev Brian Mørk ramt af en shitstorm af uhørte dimensioner efter at have skrevet et tweet om Naser Khader, og han troede egentlig, at hans karriere var slut. Nu er Mørk i gang med at forberede et nyt standup-show, hvor han går ’Endnu længere over grænsen’. Er der slet ikke noget, han er bange for?
gastro Nu vil René Redzepi have fat i næste generation: ”Økonomisk forståelse er lige så vigtigt som at piske en bearnaise” Næste generation af kokke kommer nu under kyndig vejledning, når René Redzepi inviterer dem til samling på MAD Camp 2025.
samfund Markræs kostede sidste år en 14-årig dreng livet. Vi tog derud, hvor politikerne helst skal blande sig udenom At køre markræs er både farligt og fantastisk. For at forstå fænomenet, der sidste år kostede en bare 14-årig dreng livet, trykkede vi speederen i bund og tog derud, hvor politikerne helst skal blande sig helt udenom.
kultur Er det uoriginalt, at Roskilde Festival har booket Charlie XCX og Gilli igen? Ikke ifølge musikchefen Roskilde Festival har fuldendt sommerens plakat. Men hvad kendetegner egentlig årets program? Hvorfor har de booket Charlie XCX igen? Og hvem af årets navne er musikchefen selv allermest stolt af? Vi har stillet Thomas Sønderby Jepsen en række kardinalspørgsmål.
samfund Tim var første mand på pletten, da Børsen brændte: ”Jeg er stadig i tvivl, om det var den rigtige beslutning” Over seks timer brændte Børsen ned og ind i Danmarkshistorien. Indsatsleder i Hovedstadens Beredskab, Tim Ole Simonsen, var med til at tage afgørende beslutninger, da halvdelen af den historiske bygning stod i flammer.
mennesker Søren Bregendals morgenrutine er vildere end din En mand med mange kasketter, det kan man vist godt tillade sig at kalde 41-årige Søren Bregendal. I 2023 genopstod popduoen C21, som han udgør den ene halvdel af, og så er han aktuel i kultserien ’2900 Happiness’, som for tiden kan streames, ganske gratis, på den spritnye platform Pluto TV. Her fortæller han om sin (fuldstændig faste) morgenrutine.
mennesker Onkel Reje blev lagt ned af en hetz. Nu har han et klart budskab: ”Det stimulerer ikke børns initiativdrift, at vi curler dem” For to år siden trak et mørke ind over Mads Geertsen og hans alter ego Onkel Reje. Nu er hans næste store mission at finde ud af, hvordan vi og vores børn igen tør lege med livet som indsats.
podcast Andy Warhol eller David Hockney: Hvad siger kunsten på dine vægge om dig? Det nye afsnit af ’Arbejdstitel’ handler om det smukke i livet.
samfund Andreas Kraul: ”Min hårfarve er en stabil, fasttømret del af mit liv” I over to årtier har sportsjournalisten Andreas Kraul taget plads på alverdens stadioner og kyndigt talt seere og lyttere igennem utallige fodboldkampe med sin velkendte stemme. Men, fortæller Kraul, faktisk er det hans røde hår, som han får flest kommentarer og opmærksomhed for.
mode Nu skal der farver på: 14 stykker tøj, der sætter kulør på din monokrome garderobe Forsommeren kalder på farver. Luk døren til din monokrome garderobe, og find farvepaletten frem. Vi har udvalgt 14 stykker tøj, der byder på kulørt vovemod.
kultur Manden bag Onkel Reje kæmper for, at legen skal være fri. Og det er vigtigere end nogensinde Mads Geertsen, der står bag Onkel Reje-karakteren, er på forsiden af det nye Euroman.
podcast Den ultimative getaway: 24 timer ved Como-søen Alle tager til Milano, men drømmen venter halvanden time derfra: Tænd bilen og sæt i stedet kursen mod Como, et af Europas smukkeste steder. Bliv inspireret til turen i det nye afsnit af ’Arbejdstitel’.
mennesker Husker du Mr. James fra ’Muldvarpen’? Nu er han tilbage for at tage et opgør med dit syn på ADHD Vi skal ændre måden, hvorpå vi taler om diagnoser. Det mener Jim Latrache-Qvortrup i hvert fald. Sammen med hans kone, Nicoline Latrache-Qvortrup, har han nu skrevet bogen ’Neurospicy’, der handler om, hvordan det føles at leve med ADHD i et samfund, der ikke er konstrueret til det.
samfund Mød Holger: Hunden, der lever af at dræbe rotter på Frederiksberg Vores planet er under forandring, og som sædvanlig har vi os selv at takke. Temperaturerne stiger, og nu viser det sig, at det også vil betyde flere rotter. Som om alt det andet ikke var surt nok. Men i dén dystopi træder en superhelt frem. Han hedder Holger og går på fire ben.
gastro I 10 år har Juliette og Thomas drevet ikonisk smørrebrødsrestaurant: ”Vi er bestemt ikke et pænt sted, men vi er et godt sted. Og vi er et festligt sted” I 2015 overtog Juliette Gaarn Rasmussen Restaurant Schønnemann sammen med sin mand. I løbet af sin 148 år lange historie har restauranten opdateret de gamle dyder og løftet det traditionelle smørrebrød til et nyt niveau.
podcast Anmeldere skal holde sig væk fra ’Røde Claus’ og hans restaurant: ”Jeg vil gerne være gemt og glemt” Den ikoniske danske kok gemmer sig inde på Store Kongensgade i det indre København.
samfund Jahfar Muataz: ”Forsvinder en knægt fra Nørrebro kontra Nordsjælland, ved man jo godt, hvad der bliver prioriteret” Som dreng i Irak og Syrien så Jahfar Muataz mere brutalitet, end de fleste gør på et helt liv. Nu debuterer den 33-årige instruktør med en spillefilm, som foregår i de hårde kvarterer på Nørrebro, hvor han har tilbragt en stor del af sin barndom.
mennesker Da Karl-Oskar Olsen blev 50, rejste han sig og sagde undskyld: ”Jeg forstår godt, det har været svært for folk omkring mig” Karl-Oskar Olsen har altid været i bevægelse – fra én idé til den næste, fra ét projekt til et andet. Nu står han midt i sin største succes med cykeltøjmærket Pas Normal Studios. Men spørgsmålet er ikke, hvor højt han kan nå. Det er, hvornår han rykker videre.
gastro Kan du gætte den nyeste københavnertrend? Det er ikke et spisested, ikke en butik … men noget derimellem Og Graziano rider med på bølgen.
gastro Dansk ægtepar har skabt et af Sveriges bedste spisesteder ved at lave mad over åben ild Midt i den sydsvenske natur har ægteparret Eva Helbæk Tram og Nicolai Tram skabt en gourmetrestaurant, der på få år har etableret sig som en af landets bedste. Det var slet ikke planen, men den nyopdagede kærlighed for mad lavet over bål greb om sig, og i dag rejser folk fra nær og fjern til Knystaforsen for at se, hvordan michelinmad over bål tager sig ud.
gastro Folk stod i kø fra den tidlige morgen for at komme til åbningen af Alma Irma er død. Længe leve Alma. Vi var til stede, da det længe ventede supermarked endelig slog dørene op.
mode Gode materialer og rolige nuancer: Her er 17 pæne ting til forårsgarderoben Brede snit og afdæmpede farver er kodeordet dette forår. Lad det være ubesværet, og lad din personlighed skinne igennem. Vi har fundet 17 stykker tøj, der gør det hele lidt sjovere.
samfund Hvis vi har en læsekrise, er der så en empatikrise lige om hjørnet? Koncentrationen svigter. Flere børn og unge er blevet dårligere til at læse, og læselysten er faldende, viser en undersøgelse. Euroman var med en 4. klasse til børnelitteraturfestival for at se, hvordan det står til med børns læselyst.
mode Frisøren guider: Sådan skal din frisure se ud til foråret Hvad bliver forårets frisure, og hvilken hår-trend skal vi sige farvel til i 2025? Hår- og makeupartist Mads Stig, Karen Kjærgaard fra Salon Per og Mike Nielsen, stifter af Mugshot, guider dig her til din nye frisure.
kultur Steffen Brandt fra tv-2: ”Når vi spiller denne sang for nutidens unge, går den rent ind” Det kan føles som, at Steffen Brandt og tv-2 har været her altid. Men det legendariske danske band er langt fra ved at takke af og traske ind i pensionisttilværelsen. En ny dokumentarfilm, ’Kys det satans liv’, stiller skarpt på de fire aarhusianere, der samtidig er aktuelle med deres første album i syv år.
kultur Mød manden bag Wood Wood, Corsa Pizza, NBRO Running og Pas Normal Studios Karl-Oskar Olsen er på forsiden af det nye Euroman, der er på gaden nu.
podcast Hvordan holder man det perfekte bryllup, når man er topprofessionel fodboldspiller? Det ved Joachim Andersen Forsvarsklippen Joachim Andersen gæster Euromans podcast ’Arbejdstitel’ til en snak om London, verdens bedste angrebsspillere og kunsten at holde et rigtig godt bryllup.
gastro Hans Kjellsson er køkkenchef på et af Aarhus’ hypede, nye spisesteder: ”Jeg bryder mig ikke om ordet fusionskøkken” Hans Kjellsson har tidligere været kok på Sushi Anaba og er nu køkkenchef og medejer af Bar Piatto, Aarhus’ nyeste italienske restaurant. Her fortæller han om sin kærlighed til gode råvarer, undervandsjagt og om en helt særlig restaurant i Tokyo.
mennesker Poul Madsen: ”Jeg synes generelt, det er lidt pinligt at smide kendiskortet” Den 62-årige forfatter og mediemand Poul Madsen om skænderier med butiks-medarbejdere, om at være ekstremt gnaven om morgenen, og om at flyve på monkey class.
rejser Uopdagede perler: Her er 11 gode rejsemål, du har helt for dig selv Masseturismen er ved at få de klassiske feriemål til at briste under deres egen vægt. Vi peger dig i retning af en række uopdagede perler.
gastro Anders Lindegaards stamsted ligger på Frederiksberg: ”De serverer en fremragende kop filterkaffe” Den tidligere professionelle fodboldspiller Anders Lindegaard ledte i noget tid efter et sted i nærheden af sin bolig på Frederiksberg, hvor han bare kunne dumpe ind og føle sig hjemme. Det fandt han i Auren’s Deli, og selvom Lindegaard ikke helt ved, hvad det egentlig er for et sted, elsker han deres værtskab, fremragende filterkaffe og udvalg af frugt.
mode Gå aldrig ned på udstyr: Her er de 17 bedste ting til løb lige nu Flere og flere får øjnene op for lyksalighederne ved at løbe, og du skal være tidligt ude, hvis du vil nå at få startnumre til de mest populære motionsløb både i Danmark og i udlandet. Det gamle mantra gælder selvfølgelig stadig: Gå aldrig ned på udstyr. Vi har fundet det bedste, du kan iføre dig, når du løber ind i foråret.
samfund Uroen ulmer i Mjølnerparken: ”Hvem vil overhovedet bo her til så høj en husleje?” Mjølnerparken er et af de steder i Danmark, der får det til at løbe iskoldt ned ad ryggen på politikerne. Uroen ulmer, mens gamle beboere skubbes ud og nye kommer ind som konsekvens af det politiske opgør mod parallelsamfund. Hvor findes sandheden om det udsatte boligområde på Nørrebro, der lige nu bliver revet op med rødderne?
livsstil Mads Bidstrup elsker sin jakke fra dansk tøjmærke: ”Det er virkelig en garderobe-favorit” Mads Bidstrup har for længst markeret sig på både den danske og den internationale fodboldscene, og derudover har han et godt blik for beklædning. Her fortæller han om det franske parfumemærke, han sværger til, om en voksende interesse for fotografi og om hans foretrukne feriedestinationer.
livsstil Sælger over en halv million produkter om ugen: Nicolaj står bag dansk modes mest hemmelige succes Mange har aldrig hørt om Danish Endurance. Men den danske virksomhed, som specialiserer sig i strømper, undertøj og sportstøj uden så mange dikkedarer, nærmer sig en halv milliard kroner i årlig omsætning, og på en uge sender de gerne 20.000 par strømper afsted. Nøglen til succes er Amazon. Og historien – den begynder med en led blodvabel.
podcast Claus Meyer anbefaler halvhemmelig restaurant i udkanten af København: ”Jeg fik et fantastisk måltid” Er du til mellemøstlig mad, skal du læse med her.
samfund En hemmelig by under isen: USA’s vilde projekt i Grønland startede lang tid før Trump Donald Trump var langt fra den første, der fik idéen: Tilbage i 1950’erne ville USA i al hemmelighed bygge en enorm atomvåbenbase dybt nede under indlandsisen på Grønland – uden at involvere de danske myndigheder. Her er fortællingen om Project Iceworm.
mennesker Kesi: ”Alle gør jo et eller andet for penge. Også mig” Tilværelsen bliver ved med at kaste store lunser af kød i retning af Oliver Kesi. Og hos den idolplakatvenlige hitrapper, der er blevet begloet i hele sit fremskredne voksenliv, er appetitten ingenlunde aftagende.
mode Harry Styles præsterede en overlegen tid og (løbe)stil til Tokyo Marathon. Her kan du stjæle hans look Er der noget, den mand ikke kan?
mennesker Da Magnus Millang fyldte 40, røg han ud i en galopperende midtlivskrise: ”Det kom virkelig bag på mig” Gennem flere måneder glemte Magnus Millang sig selv. Han glemte at sove, han glemte at spise, han glemte at trække vejret ordentligt. Nu er han ude på den anden side, lidt klogere, lidt ældre, meget mere i live. Her fortæller skuespilleren og instruktøren om indre dæmoner, midtlivskriser, hvidvin, flyverdragter og meningen med det hele.
sport Hvad læser fodboldspillerne? Vi har spurgt dem Her får du svaret på et spørgsmål, du med overvejende sandsynlighed har gået og grublet intenst på i nogle uger: Hvad havde de danske Superliga-spillere liggende på natbordet, da de i vinter var afsted på træningslejre?
mode Mændene så fremragende ud til dette års Oscar-show, men disse 13 stod særligt ud Der var især højt niveau blandt de nominerede til prisen for bedste mandlige hovedrolle.
samfund Kan du heller ikke lade være med at glo ned i din mobil? Så burde du prøve dette Vi tog til ’Decaf & (Offline) Chill’ for at tvinge os selv væk fra skærmene.
podcast ”Hvis man kan løbe 10 kilometer, så kan man også løbe 42” Det nye afsnit af 'Arbejdstitel' handler om at løbe langt.
livsstil Anders Boisen har boet på 14 kvadratmeter i fem år: ”Jeg ville ikke gøre det igen” I en skov på Djursland bor Anders Boisen i et selvbygget tiny house på 14 kvadratmeter. Han får strøm fra solen, vand fra himlen, og toilettet bruger savsmuld i stedet for vand. Udenfor dyrker han mad i haven og sanker planter til køkkenet. Ligger lykken lige her? Både ja og nej.
mode Vi er vilde med David Nielsens skibukser: Her kan du få dem (og fire andre pæne modeller) David Nielsen har taget skibukserne fra pisten med ud på stadion.
mode Danmarks bedst klædte håndboldkommentator: ”Jeg kan godt lide at være modig i mit tøjvalg” Det er, som om god stil og håndbold lyder mærkeligt i samme sætning. Det passer bedre sammen med Volbeat, joggingtøj og bølgepomfritter. Alligevel er der én bestemt velklædt herre, der stikker ud. Vi har taget en snak med kommentator og tidligere håndboldspiller Claus Møller Jakobsen om hans kærlighed til jakkesæt og om en kollega, som han ofte giver moderåd.
gastro Dua Lipa og ’The Bear’ er blandt deres største fans. Nu vil de udvide forretningen Martin og Jesper har skabt nogle af Nørrebros mest succesfulde spisesteder.
mode Fra sommerhusskabets dyb til finanskontoret: Få dig en fleecetrøje, der hjælper dig (stil)sikkert gennem vinteren Vi kommer med tre bud, der hjælper dig med at komme igennem den sidste vinterkulde.
sport Tis på fingrene og lavt dæktryk: Her er Brian Holms 13 råd til at cykle om vinteren Frosten bider og sneen falder. Men det kolde vejr skal ikke være nogen undskyldning for ikke at køre på racercykel hele året rundt. Her guider Brian Holm til at cykle om vinteren.
gastro Populær fransk restaurant i indre København føles (næsten) som at være i Paris: ”85 procent af vores gæster er stamgæster” Den gastronomiske scene i København har i årevis været præget af højt tempo og konstante forandringer. Men ofte glemmer vi at værdsætte det, der altid har været lige foran os. Vi har talt med 49-årige Nanna Poezevara, der er medejer af L’Éducation Nationale i Larsbjørnsstræde.
kultur Vi har prøvet verdens (formentlig) dyreste fastelavnsbolle, så du ikke behøver Og den koster ikke småpenge …
gastro Folkene bag aarhusiansk hype-restaurant har åbnet en polsk … mælkebar?! En restaurant af typen, der indtil nu ikke har haft sidestykke i Danmark, er åbnet i Aarhus. Ejerne bag kommer fra to de Aarhus-institutioner Bardok og Cafe Paradis, og på det nye sted kan man mæske sig i hjemmelavet vodka på karaffel og blege serveringer med rødder i Østeuropa.
gastro Gin har overtaget en af Vesterbros mest autentiske restauranter fra sin far: ”Jeg har en stille drøm om at udvide forretningen” Den gastronomiske scene i København har i årevis været præget af højt tempo og konstante forandringer. Men ofte glemmer vi at værdsætte det, der altid har været lige foran os. Vi har talt med Gin Nakazawa, der er 46 år, og netop har overtaget Restaurant Tokyo på Vesterbrogade fra sin far.
kultur Vil du gerne læse flere bøger, men har svært ved at knække koden? Ét nemt fif kan hjælpe dig i gang Det er de færreste af os, der ikke godt kunne tænke os at få læst lidt flere bøger. Spørgsmålet er bare: hvordan? Oliver Bodh Larsen kommer her med et par fif til at få udvidet dit litterære indtag. Kodeordet er: hverdagen.
gastro Den luksuriøse prepper-guide: Her er det bedste mad, du kan have på lager For bare få år siden var fænomenet prepping forbundet med amerikanske dommedagsdisciple, der, siddende i underjordiske bunkere fyldt med dåsemad, vanddunke og maskinpistoler, ventede på jordens undergang. Men usikkerheden er rykket tættere på vores grænser, og myndighederne anbefaler nu, at vi kan klare os selv i minimum tre døgn. Og hvorfor nøjes med E-numre og ringe tørfoder, når du kan preppe på den luksuriøse måde?
mode Andrew Moyo er så glad for sin jakke, at han bruger den ni ud af 10 dage Andrew Moyo er 34 år og vært på ’Go’ Morgen Danmark’ på TV 2. Her fortæller han om sin garderobe.
sport ’Camilla Martin-finten’ og kommercielle karruseller: Vi tog til premiere på ’Schmeichel’ 9. februar lanceres det nyeste skud på stammen af britiske sportsdokumentarer, denne gang med Peter Schmeichel i hovedrollen. Vi tog til premieren og talte med the man himself dagen derpå.
podcast Er du en anden version af dig selv, når du er på ferie? Det bør du prøve Det nye afsnit af ’Arbejdstitel’ handler om at tage en ferie fra sit hverdags-jeg.
gastro I 18 år har Nikolaos drevet en af Nørrebros mest ikoniske restauranter: ”Vi har intet bookingsystem. Jeg tager telefonen, hver gang den ringer ” Den gastronomiske scene i København har i årevis været præget af højt tempo og konstante forandringer. Men ofte glemmer vi at værdsætte det, der altid har været lige foran os. Vi har besøgt 60-årige Nikolaos Vaporaki, som er medejer af Taverna Kreta på Jagtvej, der har overlevet både gentrificering og instaficering – og stadig står stærkt den dag i dag.
mode Nu skal der længde på: Her er de seks største tendenser fra Københavns modeuge Copenhagen Fashion Week har netop rullet catwalken sammen efter en uges præsentationer, messer og shows. Euromans moderedaktion var som altid på pletten og har sammenfattet en kort liste over de væsentligste tendenser, de har observeret under den forgangne uge.
mennesker Jan Gintberg: ”Jeg er dagligt involveret i et road rage” Den 61-årige komiker Jan Gintberg om at bestikke en læge i Australien, om at kunne navigere efter Nordstjernen og om at opsøge Nik & Jay, når døden står for døren.
gastro Konnichiwa! Her har du den ultimative guide til japanske køkkenknive Aleksander Akimov har i seks år rådgivet københavnerne i Japanske knive. Her fortæller han alt, du har brug for at vide.
mennesker Thomas Korsgaard: ”Jeg kan blive bragt så meget tilbage, at jeg får det psykisk dårligt” Da Thomas Korsgaard var barn, blev han truet af sin far for at have tilmeldt sig Gyldendals Bogklubber. Han kom ikke fra et hjem med klaver eller en by med en kreativ klasse, men brugte alligevel sit ophav så dygtigt i sine bøger, at han vandt De Gyldne Laurbær. Det er altid blevet diskuteret, hvor meget af Thomas Korsgaard selv, der er i bøgernes hovedpersoner. I hans nye essaysamling er der ikke længere grund til at spekulere. Nu er Thomas bare Thomas.
samfund Martin brænder 1.000 lig om året. Her fortæller han, hvad der (rigtigt) sker, når vi dør 86,5 procent af os ender med at se ud på præcis samme måde. Men hvad sker der – sådan helt rigtigt – når vi har sagt farvel til vores kære? Blandt tomme kister, fyldte kister og komplicerede ansættelsesprocesser har Magnus Kraft været på arbejde med krematøren Martin Bøgfeldt.
mennesker Jakob blev pludselig Danmarks mest omtalte fiskehandler: ”Jeg er så træt af at sige, at vi skal redde vores klima og jord, men det er jo essensen” Det skabte stort mediepostyr, da fiskehandler Jakob Clausen valgte at fjerne al opdrættet fisk fra sortimentet i sin butik, P. Clausens Fiskehandel, på havnen i Aarhus. Vi har besøgt ham på hjemmematriklen i Hjortshøj til en snak om, hvordan han egentlig går og har det midt i stormvejret, og hvad han skulle lave, hvis han en dag ikke længere var fiskehandler.
mennesker Kan vi overhovedet stole på dig, Benjamin Hav? Benjamin Hav er populær som aldrig før. Men han trækker samtidig et spor af (måske/måske ikke) opdigtede historier efter sig. Mia Skovby tilbragte en eftermiddag på et tilrøget plejehjem på Nørrebro for at forsøge at blive klogere på, hvor meget af det, den storhittende rapper siger, der overhovedet er sandt.
mode Forårsfornemmelser: Vi har fundet 23 gode ting til overgangsmånederne Vinteren er på sit dybeste, og året er knapt kommet i gang, men vi aner lys i mørket. Her har vi fundet 23 ting, der vil gøre dit liv lidt bedre i de kommende måneder.
livsstil Uffe Buchard har en hotel-fetich: ”Ét sted slår alt, hvad jeg har prøvet” Han har altid haft mange jern i ilden, Uffe Buchard. Oprindelig var han hår og makeup-artist, senere vært og dommer på en række danske tv-programmer, stifter af det hedengangne Style Counsel, chefredaktør på Dansk Magazine, tilbagevendende gæst i ’Mads & A-holdet’ og modeformidler gennem små 30 år. I dag er han ejer og kreativ direktør i Darling Creative Studio og ejer og kurator på The Darling Art & Design Guesthouse. Her fortæller han om sit favorithotel, om sin kærlighed til Balenciaga og om den designklassiker, han sparer op til.
mode Seks par vinterstøvler, du faktisk har lyst til at tage på Vinterstøvler behøver ikke nødvendigvis være noget, du kun ifører dig, når sneen går op til knæene. Vi har fundet seks par, der både holder dine fødder og dit æstetiske renommé i live.
mode Nu skal håndboldtrøjerne på mode. Vi har fundet de tre mest … interessante Fodboldtrøjer er allestedsnærværende i modebilledet. Men hvis du virkelig vil være på forkant af en modeflodbølge, er det de danske håndboldklubbers spilletrøjer, du tager til dig lige nu.
livsstil Mads Brüggers hobby: ”Det ér jo en maskulin kerneaktivitet” Chefredaktør og adm. direktør for Frihedsbrevet Mads Brügger om et fritidsrum, han helt selv er gået ind i.
mode Klumme: Derfor bliver modebranchen aldrig bæredygtig I mere end 10 år har jeg arbejdet hos nogle af de førende danske tøjmærker, og hvis der er én ting, jeg har lært, er det, at modebranchen aldrig bliver bæredygtig. Og at det er vores egen skyld, skriver Mads Krause Hulbæk i denne klumme.
podcast Nyt ’Watch Me’-format: Brian Lykke fortæller den bittersøde historie om et af sine yndlingsure Nu udkommer Euromans ur-podcast ’Watch Me’ også i en mere mundret anretning.
podcast Er det overvurderet eller undervurderet at holde ferie i al hemmelighed uden at fortælle sin partner om det? En lytter af Euromans podcast ’Arbejdstitel’ vil vide, om det er overvurderet eller undervurderet at tage en uges ferie fra sit arbejde, men ikke fortælle sin bedre halvdel om det.
mode Er butterflyen ved at uddø? Euromans moderedaktør har nærstuderet Golden Globes og konstaterer, at de kendte mænds pyntevaner er under hastig forandring.
mode 13 dynejakker, der får dig sikkert gennem vinterkulden Det er jo nu engang dem, du har det mest komfortabelt i.
gastro Er Frankrig ved at blive overhalet indenom som danskernes foretrukne smag og gastronomiske yndlingsland? Det kan godt være, at vi i disse år har et brændende kærlighedsforhold til italiensk mad. Og det kan godt være, at det nynordiske køkkenmanifest blev en gastronomisk blockbuster for dansk eksport og turisme. Det kan godt være, at der sniger sig yuzu, sechuanpeber og harissa ind på tallerkenerne i køkkenerne landet over. Men grundtonen på de danske restauranter vil altid være fransk, for sådan startede det hele. Svend Rasmussen giver en historielektion.
kultur Årets fejde, flop og hadegave: Her er prisuddelingen, man helst vil forlade tomhændet Euroman kaster om sig med tvivlsomme priser til dem, der tegnede 2024 på godt og ondt.
podcast Adam Price og Esben Bjerre fortæller om året, der er gået 2024 er ved at nå sin afslutning, og ligesom sidste år har ’Arbejdstitels’ to værter, Kristoffer Dahy Ernst og Oliver Enné, hidkaldt Adam Price og Esben Bjerre for at gøre status.
gastro Fire stjerner: ”Jeg håber fanme ikke, det er en anmeldelse, for så slår jeg dig ihjel!” Røde Claus, der i 25 år holdt til på Gammel Mønt, har åbnet sin egen hemmelige hule på Store Kongensgade, hvor den står på old school gastronomi.
samfund Danske drenge bliver bedre til matematik. Men et overraskende problem skygger for succesen Endelig er der godt nyt fra Skoledanmark. Og så alligevel ikke.
mennesker ”I al beskedenhed mener jeg ikke, man kan sætte en finger på mine kompetencer” Vejen til Mette Frederiksens inderste er snoet og bøvlet. Man må have en form for vejviser i hånden, der kan fortælle, hvornår man er på afveje. Og hvornår man nærmer sig kernen i en kvinde, der efter fem tumultariske år som statsminister stadig filer løs på sit omdømme for at genantænde gløden i folkets øjne. Kære Bo Tengberg, vil du være vores turguide?
podcast Et ur viser ikke bare klokken – det fortæller også, hvem du er som person Der er dyre ure og billige ure, og begge slags er repræsenteret i dette nye afsnit af ’Arbejdstitel’, der handler om armbåndsure.
sport Carl blev kørt ned af en elcykel og blev lam: ”Tilgivelse? Der tror jeg ikke, jeg lander” Carl Rosenberg var som så mange andre på sin alder: nyuddannet, netop blevet far til en lille søn, kæreste med en sød pige og glad for sin store fritidsinteresse, cykling. En dag i september blev han påkørt i en ulykke og blev lam fra navlen og ned.
samfund At sniffe en bane er blevet helt normalt. Hvorfor flyder kokainen overalt i Danmark? Det er ikke ligefrem en nyhed, at der tages kokain i nattelivet. Men det er nyt, at det er blevet så billigt, rent og hurtigt at få fat i. Det er blevet mere udbredt og mere normalt at sniffe en bane. Tag med Euroman ud på natklubtoiletterne og få syn for sagn.
podcast Burde man rejse mere rundt i Danmark uden for sæson? Bliv hjemme: Danmark har masser at byde på! Det nye afsnit af ’Arbejdstitel’ handler om et getaway til en solskinsø, hvor vejret er bælgmørkt og tempoet er helt i bund – men hvor roen for alvor kan indfinde sig.
mennesker Mikkel Kryger er træt af juleræset med børn: ”Men det er bare megasvært selv at styre” Hvis du går og tror, at den rare og evigt smilende morgen-tv-vært Mikkel Kryger er garant for den hyggeligste, mest harmoniske juletid med sin kone og tre børn – ja, så kan du godt tro om igen.
mennesker Jesper Binzer vil gøre op med perfekthedsjulen: ”Det bliver stift, og det bliver ikke den hjertefest, man havde ønsket sig” D-A-D-frontmanden Jesper Binzer ville foretrække at fejre juleaften i udlandet med en pulled duck-burger. Fred og ro og ikke så meget halløj. Han mener, julen er forstyrrende og for ’kulisset’, og at det hele ville være bedre, hvis nogen skyndte sig at spilde et glas rødvin på den hvide dug.
mennesker Erling Jepsens mor afslørede en stor familiehemmelighed juleaften: ”Er det ikke vildt?” Den 68-årige forfatter om nervenedslidende juleaftener, en to meter høj pingvin og dengang, hans mor i en julebrandert kom til at afsløre sin hede affære med naboens søn.
mode Hvor skal man købe sine sokker? Vi har spurgt syv velklædte mænd, og to steder går igen Tag ikke fejl: Sokker bygger karakter. Vi har talt med syv mænd, hvis stilfornemmelse vi aspirerer efter, hvor de køber deres sokker. To produkter – et dyrt og et billigt – går igen i svarene.
livsstil Er ønskelister kun for børn? ”Hvis man ikke kan finde på noget, skal man måske ikke give gaver til hinanden” Voksne mennesker bør ikke skrive lister med, hvad de ønsker sig. Det er upassende og ikke særligt sjovt, mener journalist Oliver Bodh Larsen, som i mange år har nægtet at være med på legen. Indtil nu, hvor han igen har skrevet en liste. Men denne gang er den ekstra lang.
mennesker Thor Farlov: ”Lige så sjovt jeg havde det med at være klassens røver, lige så ked af det har jeg også været” Han havde alt det, de fleste musikere kun kan drømme om: udsolgte koncerter, kæmpe hits og en loyal fanskare. Lige indtil han pludselig rev det hele op med rode og startede forfra. Nu vil Thor Farlov være Danmarks største popstjerne. Samtidig med, at han forsøger at blive sådan rigtig voksen.
mennesker Peter Hummelgaard har hele livet holdt på en stor hemmelighed: ”Meget af det er forbundet med skam” Arbejderklassebarndommen har altid været i centrum for Peter Hummelgaards selvfortælling. Der er bare en detalje, han – indtil nu – har holdt skjult for offentligheden: Hjemmet i Kastrup, han voksede op i, var også et voldeligt hjem. Nu løsriver justitsministeren sig fra sine selvpålagte tavshedslænker og kommer med et inderligt opråb til alle danskere.
podcast Ifølge Adam Aamann er dette klassiske stykke smørrebrød slet ikke så populært, som man skulle tro Der er et nyt afsnit af ’Arbejdstitel’ klar i æteren. Gæst er Adam Aamann, der om nogen er personificeringen af smørrebrød i Danmark. Det handler dog om langt mere end mad.
motor Sponsoreret indhold Den ultimative getaway: Start bilen og kør til Europas (måske) smukkeste sø
mennesker Hvorfor gider Christian Stadil knokle, når han kunne stoppe i morgen stadig have penge nok til de næste 1.000 år? Champagne, buddhisme og MMA med milliardærvennerne. Vi brugte fire dage i hælene på Christian Stadil, der ikke sætter farten ned foreløbig.
mennesker Onkel Reje blev lagt ned af en hetz. Nu har han et klart budskab: ”Det stimulerer ikke børns initiativdrift, at vi curler dem” For to år siden trak et mørke ind over Mads Geertsen og hans alter ego Onkel Reje. Nu er hans næste store mission at finde ud af, hvordan vi og vores børn igen tør lege med livet som indsats.
mennesker Da Karl-Oskar Olsen blev 50, rejste han sig og sagde undskyld: ”Jeg forstår godt, det har været svært for folk omkring mig” Karl-Oskar Olsen har altid været i bevægelse – fra én idé til den næste, fra ét projekt til et andet. Nu står han midt i sin største succes med cykeltøjmærket Pas Normal Studios. Men spørgsmålet er ikke, hvor højt han kan nå. Det er, hvornår han rykker videre.
kultur Magnus Millang om indre dæmoner, midtlivskriser, hvidvin, flyverdragter og meningen med det hele Magnus Millang glemte at sove. Han glemte at spise, han glemte at trække vejret ordentligt, og til sidst glemte han sig selv. Nu er han ude på den anden side, lidt klogere, lidt ældre, meget mere i live.
mennesker Kan vi overhovedet stole på dig, Benjamin Hav? Benjamin Hav er populær som aldrig før. Men han trækker samtidig et spor af (måske/måske ikke) opdigtede historier efter sig. Mia Skovby tilbragte en eftermiddag på et tilrøget plejehjem på Nørrebro for at forsøge at blive klogere på, hvor meget af det, den storhittende rapper siger, der overhovedet er sandt.
mennesker ”I al beskedenhed mener jeg ikke, man kan sætte en finger på mine kompetencer” Vejen til Mette Frederiksens inderste er snoet og bøvlet. Man må have en form for vejviser i hånden, der kan fortælle, hvornår man er på afveje. Og hvornår man nærmer sig kernen i en kvinde, der efter fem tumultariske år som statsminister stadig filer løs på sit omdømme for at genantænde gløden i folkets øjne. Kære Bo Tengberg, vil du være vores turguide?
mennesker Tre midaldrende mænd har knoklet i 20 år. Nu flyver de verden rundt og tjener millioner WhoMadeWho er efter to årtier som band godt i gang med at få et ægte globalt gennembrud. Men hvordan balancerer man livet som midaldrende familiefar med verdensrundrejser og lange nætter med folk, der er halvt så gamle som en selv? Magnus Fuglsang Søgaard koblede sig på trioen, der står midt i en drøm og helst ikke vil vågne fra den.
samfund Amerikanerne er blevet ligeglade med os. Og det bliver dyrt De var hele verdens frihandelscentral. Men polemikken om et stålselskab i knæ afslører en sandhed om det nye USA, der får det danske erhvervsliv til at himle med øjnene. Også derfor får valget den 5. november betydning for dit liv.
mennesker Thomas Vinterberg har oplevet det værste, der kan ske: ”Jeg håber meget stærkt på genforeningen. Hver dag” Thomas Vinterberg har været på vej videre i hele sit liv – mod det næste land, den næste film, den næste statuette. Nu er den Oscar-vindende instruktør aktuel med den første serie i karrieren. En serie, som skal minde os alle, men mest af alt ham selv, om kærligheden til vores hjem.
mennesker Hvordan kommer man videre, når man har mistet to børn? Det er Nick Cave ved at finde ud af Da Nick Cave i 2015 mistede sin 15-årige søn, forandredes alt. Men i mødet med tabet og sorgen har den 66-årige australier fået forstørret sit hjerte. Intet tages længere for givet. Vi fik eksklusivt foretræde for den albumaktuelle Cave – musiker, forfatter, sorgforsker, brevkasseskribent – da han besøgte de tusind søers land.
mode Bryllupssæson: Her er, hvad du skal have på Sommer er sæson for bryllupper. Men hvordan er det nu lige med tøjet? Vi har fundet det bedste, du kan iklæde dig lige nu, og bare rolig: Det hele behøver ikke være så stift og formelt.
rejser I Paris får du en burger, der er bedre end alle i København. Hvis du altså ved, hvor du skal tage hen Daniel Brøndt fra Another Aspect kender efterhånden Paris ret godt. Her er hans guide til Byernes by.
gastro Her er Danmarks 10 (formentlig) bedste badehoteller Der er næsten ikke noget mere sommeridyllisk end badehoteller, og heldigvis er der mange at vælge imellem rundtom i landet. Vi har udvalgt 10 steder, hvor du både får roen fra havet og smagen af lokale råvarer.
gastro Her får du de bedste pizzaer i Danmark Tiden, hvor en pizza herhjemme var noget, man forbandt med revet Jaka Bov og discount-ost, er heldigvis næsten glemt. For siden er der sket rigtig meget på pizzafronten i Danmark, hvor der bliver ved med at dukke interessante bud op. Nogle er klassiske, mens andre sætter et lokalt præg på fyldet. Vi har udvalgt 12 skarpe steder.
rejser Ved du ikke, hvor din næste rejse skal gå hen? Så læs lige Euroman-redaktionens bedste rejsetips Hvor skal du hen? Hvad skal du se? Hvor skal du bo? Hvad skal du spise? Vi hjælper dig godt afsted.
rejser Kan man bede om en bedre Madrid-guide end Luna Christofi? Her guider hun til alt fra sit yndlingshotel til museer og restauranter, du skal besøge i den spanske hovedstad.
livsstil Her er de 18 bedste date-steder i København København er nem at gå på date i. Udvalget af caféer, barer og restauranter er ligefrem så stort, at det kan vise sig yderst besværligt at lægge sig fast på stedet, hvor kærligheden forhåbentlig skal spire. Vi har indsnævret udvalget og tegnet stenbroernes datingkort. Her følger de 18 bedste date-steder i København.
rejser Joachim Andersen guider til restauranter i London, hvor du rent faktisk kan få bord Skal man til London, vil man gerne have tips og tricks fra landsholdsstopperen Joachim Andersen, der har boet i byen de seneste tre år. Og det har vi så fået.
livsstil Du gætter aldrig, nej, seriøst, aldrig, hvor i Aarhus Patrick Mortensen drikker sin kaffe AGF’s anfører og førsteelsker – og desuden aarhusiansk tilflytter – kommer med sine tips til den perfekte weekend i Aarhus.
rejser Efter et halvt år i Rom spiser Rasmus Nissen pasta fra det samme sted flere gange om ugen When in Rome, gør som det lokale fodboldholds højreback.
rejser Hvor skal man spise, drikke og sove i Bologna? Victor Kristiansen deler ud af sine tips Landsholdsspilleren, der til daglig spiller venstreback i Serie A-klubben Bologna FC, guider til den bedste kaffe, frokost og middag i byen, hvor du ville ønske, du også boede.
rejser Uopdagede perler: Her er 11 gode rejsemål, du har helt for dig selv Masseturismen er ved at få de klassiske feriemål til at briste under deres egen vægt. Vi peger dig i retning af en række uopdagede perler.
rejser Så tag dog for Guds skyld til Salzburg, og medbring Mads Bidstrups rejseguide til den perfekte dag i byen Midtbanespilleren for RB Salzburg kommer med sine tips til Østrigs oversete perle.
gastro Velbekomme: Her får du det bedste smørrebrød i København Man går jo aldrig galt i byen med en god omgang smørrebrød til frokost.
rejser Roma, Roma! Reklamekanon Daniel Rørbæk elsker Rom – og det kommer du også til efter at have læst hans guide dertil Medstifter af reklamebureauet Barkas samt drikkevarebrandet Depanneur, Daniel Rørbæk, kender Rom bedre end de fleste, og derfor har vi bedt ham løfte sløret for sine personlige favoritter i den italienske hovedstad, hvor det kan være svært at skille skidt fra kanel.
kultur 31 ting du skal opleve i Aarhus Fransk temperament, stor kunst og noget af verdens bedste kaffe. Her er 31 ting, du skal opleve i verdens lykkeligste by.
rejser Hvor skal man spise, drikke og sove i enorme London? Mathias Zanka deler ud af sine tips Når fodboldspiller Mathias Zanka Jørgensen ikke tørner ud for Premier League-klubben Brentford, hænger han ud med sin familie og nyder Londons endeløse udvalg af gode restauranter, shoppingmuligheder og grønne arealer. Her anbefaler han sine favoritter i den engelske hovedstad.
rejser Her er Kasper Dolbergs skjulte talent: Han er en fremragende turistguide Bruxelles er altså meget mere end det stålgrå Europa-Parlament, pomfritter og Manneken Piss. Det ved Kasper Dolberg, der siden 2023 har spillet i den belgiske fodboldklub Anderlecht. Her guider han til alle de steder i den belgiske hovedstad, som han holder af.
gastro De 11 bedste cocktailbarer i København København er ikke bare kolde fadøl og naturvin med bundfald. Cocktailscenen er formentlig bedre end nogensinde. Vi viser vejen til 11 af de allerbedste cocktailsteder i kongens København.
gastro Vil du servere pasta som hos Fabro? Prøv deres gricia med peber, pecorino og guanciale Pastatstedet Fabro i Københavns indre by ved, hvordan man skruer en god italiensk ret sammen. Her får du opskriften på deres gricia, som kommer fra deres nye kogebog ’Fabro – pasta og venner’.
gastro Seks stjerner! Ny køkkenchef holder uhyre skarpt niveau på Henne Kirkeby For nylig vendte britiske Alan Bates tilbage til Henne Kirkeby Kro, hvor han sammen med sin landsmand Paul Cunningham laver tostjernet michelinmad med skarp præcision.
gastro Denne fyldige græske salat kan du spise som hovedret Her får du opskriften på en tomatsalat med knuste kartofler, aubergine og bagt feta med honning og sesam.
gastro Her er din ultrasunde (og fremragende) aftensmad. Og ja, der er quinoa i Her får du opskriften på en sprød quinoasalat med fennikel, æg og knuste crostini.
gastro Denne ret er det perfekte tilbehør til din forårsmiddag Her får du opskriften på ristede radiser med purløgsolie og gedeostecreme.
gastro Sådan laver du din egen ramen på klassisk japansk manér Her får du opskriften på en shoyu ramen, der er en ramenudgave med japansk soja.
gastro Den ultimative opskrift: Din næste yndlingskage hedder Madeleine Vi glemmer at bage madeleinekager, fordi der altid er så meget andet at kaste os over. Men har man først prøvet supermarkedets version, er der kun én vej: Direkte i køkkenet.
gastro Farvel til Michelin, hurra for tempoet: Her bliver alle retter serveret syv minutter efter, du har bestilt dem Få kokke har som Mathias Dahlgren været med til at forme svensk gastronomi siden den nynordiske bølge skyllede ind over landet. Vi har besøgt flere af hans steder i Stockholm – blandt andet Matbaren, der stadig kan servere alle retter syv minutter efter, du har bestilt dem.
gastro En frisk forårsret: Mør lammekrone med orzo, cremede hestebønner og friske ærter Det er nu, at alle de gode råvarer pibler frem herhjemme, så det er bare med at få udnyttet alt det gode, foråret har at byde på, mens tid er.
gastro Ny restaurant i Tivoli: Alt er i top på Restaurant Glassalen. Men det er prisen også Tivoli har sat sine spor på menukortet og ikke mindst på prisniveauet i Glassalen, som Formel-familien nu står bag.
gastro Et lynhurtigt og godt hverdagsmåltid: Japansk risret med oksekød Her får du opskriften på japansk gyu don, som er en risret med oksekød.
gastro Henrik og Akiko ved alt om japansk mad. Vi har fået deres bedste tips til Tokyo Bag Kappo Ando i København står blandt andre Henrik og Akiko Ando Levinsen. Få mennesker i Danmark er så velbevandrede i japansk mad som dem. Her er deres gode råd til restauranter og etikette, når du skal til Tokyo og Japan.
gastro Nyt pizzeria er åbnet på Nørrebros bedste solspot Manifesto leverer brandvarme pizzaer og iskolde øl til de spæde sommeraftener.
gastro Er du også besat af Japan? Sådan laver du velsmagende yakitori derhjemme Her får du opskriften på et udvalg af japanske grillspyd, som de laver dem hos Kappo Andō på Østerbro.
gastro En af Roms bedste restauranter kommer til København Hvad sker der egentlig på den danske gastronomiscene? Her har du svaret.
gastro Når man spiser her, føles det som at blive losset ud af Danmark til en anden verden På Østerbro ligger der et stykke med cyberpunk, neon, hede kul og fremmede smage. Der ligger en såkaldt kappo. Men hvad er en kappo egentlig? Og hvorfor åbner man sådan en restaurant i København? Vi har besøgt Kappo Ando, som er et produkt af en kærlighedshistorie, der begyndte på en sushirestaurant i Japan.
gastro Kombinationen af asparges, cremet burrata og salte ansjoser i denne forret er lige til at blive afhængig af Her får du opskriften på crostini med burrata, aspargescreme og ansjos.
gastro Fem stjerner: Her er både udsigten og vinkortet imponerende Engelske Paul Proffitt har overtaget den tidligere Restaurant Bind på kanten af Flensborg Fjord. Resultatet er et sted med tydelige referencer til kokkens eget hjemland.
gastro Denne fiskeret er så god og nem, at du får lyst til at lave den igen og igen I denne opskrift er der brugt sej, men du kan sagtens bruge andre fisk fra torskefamilien.
gastro Mange restauranter kan levere teknisk perfekte måltider med klinisk effektivitet. Her kan de noget mere sjældent Den selvlærte kok Willem Heile laver mad med følelserne uden på tøjet. Vi satte os til bords i hans restaurant af samme navn, der ligger i Flandern.
gastro Denne kystrestaurant er en perle om sommeren, men gemmer sig om vinteren Der er nye, gastronomiske kræfter til huse i køkkenet på Kallehavegaard Badehotel. Kokken Michael Pedersen og hans hold fra Tabu i Aalborg breder sig allerede godt ud over det nordjyske sommerlandskab, og nu er turen kommet til kystbyen Løkken, hvor badehotellet åbner for den nye sæson lige inden påske. Men hvorfor holder de egentlig ikke bare åbent hele året?
gastro Skal du til Bruxelles? Så må du ikke snyde dig selv for en spiseoplevelse, du sent vil glemme På Restaurant Bozar mestrer køkkenchef Karen Torosyan kunsten at lave fransk gastronomi med særligt fokus på retter, der er indbagt i dej. Rasmus Palsgård vendte tilbage til den tostjernede michelinrestaurant i Bruxelles, hvor han har haft et af sit livs største spiseoplevelser.
gastro Kok Michael Pedersen elsker særligt sushisted i Hjørring: ”Kokken er ikke japaner, men han er fandeme dygtig til at lave sushi” Michael Pedersen driver restaurant Tabu i Aalborg samt en lang række catering-, hotel- og sæsonkøkkener herunder Glashuset i Lønstrup og senest tilkomne, Kallehavegaard Badehotel. Vi har talt med ham om, hvilken hofret han serverer derhjemme, den bedste madby i verden, og hvad vi mangler i den danske madkultur.
gastro Seks stjerner: Dette sted er en klasse for sig Vi var på besøg på deres nye adresse for at finde ud af, om kvaliteten er flyttet med.
gastro Du er på jagt efter en rigtig forårsret? Denne minestrone passer perfekt til årstiden Fisk og skaldyr er godt, men mange af de arter, vi elsker at spise, er desværre enten overfiskede eller en del af en produktion, der er skadeligt for miljøet. Til denne suppe kan du med fordel spørge efter linedyrkede muslinger.
gastro For køkkenchef Daniel McBurnie er én ting afgørende for, om han genbesøger en restaurant Daniel McBurnie er køkkenchef på michelinrestauranten Lyst i Vejle, hvor 90 procent af gæsterne taler dansk. Vi har talt med den dansk-engelske kok om forskellen på danske og internationale gæster, om supermarkedets mangel på gode råvarer og om den aften, hvor brikkerne til Lyst faldt på plads.
gastro Sådan laver du den (noget nær) perfekte lammeservering Her får du opskriften på Kallehavegaard Badehotels lam med jordskok, syltede løgsorter og fermenteret hvidløg.
gastro Da Willem åbnede sin restaurant, blev han ramt af stress. Men én særlig ting hjalp ham tilbage på sporet I flade Flandern er der ét kokkenavn, der i disse år rager op i gastronomiens verden. Selvlærte Willem Hieles frie, impulsive og naturnære stil og hans restaurant med det brutalistiske udseende er blevet anerkendt af både Michelin og World’s 50 Best. Men vejen dertil har været voldsom for den store kok, som laver mad med følelserne helt uden på tøjet.
gastro Fem stjerner: Restauranten lægger sig lige under byens absolutte toprestauranter Japan og Frankrig mødes på kajkanten i Nordhavn, hvor en nyåbnet restaurant er rykket ind i Sushi Anabas gamle lokaler. Her forenes det japanske kaiseki-køkken med den franske luksusbistro.
gastro Gastro Awards 2025: Se alle vinderne Vinderne af Gastro Awards 2025 er fundet. Find ud af, hvem der har hevet priser hjem her.
gastro Nicolai Tram havde egentlig svoret, at han aldrig skulle drive restaurant igen. Men nu ejer han et af Sveriges bedste spisesteder Sammen med sin kone, Eva Helbæk Tram, driver han restauranten Knystaforsen, hvor de laver michelinmad over bål.
podcast Ny tendens på restaurantscenen: ”Man får ikke længere vin til maden, man får mad til vinen” I det nye afsnit af ’Bearnaise er dyrenes konge’ tager Martin Kongstad sin søster med til vinsmagning, og så anmelder han en ny spisebar på Vesterbro, som kun serverer mad, der er pakket ind i dej.
gastro Danmarks (formentlig) mindste smørrebrødsrestaurant er åbnet på Frederiksberg Vi holder dig opdateret på den danske restaurationsbranche.
gastro Tre stjerner: På Nørrebro kan du få god fransk mad, der er til at betale På Ravnsborggade på Nørrebro er seneste bud på tidens omsiggribende tendens til billig, fransk mad. Gastro har været forbi restauranten for at se, om den er et besøg værd.
gastro Fem stjerner: Vild med det sydfranske køkken? Så skal du prøve denne nye københavnske restaurant Rasmus Grønbech er tilbage efter otte år væk fra restaurantscenen. Nu har han åbnet en restaurant i Kokkeriets gamle lokaler i København, der har det sydfranske som omdrejningspunkt.
gastro Læg pølsen tilbage i køledisken og lav en hotdog med jomfruhummerhaler, citron og smørgrillet brioche Et friskt og nemt bud på et forårsmåltid.
gastro Et perfekt weekend-måltid? Denne ragout passer sig selv og smager vidunderligt Denne smagfulde gryderet skal simre i fem timer ved svag varme og passer dermed sig selv det meste af tiden. Opskriften kommer fra bogen ’Sæson – årstidens måltider’ af kok og madstylist Clara Gillow Harborg.
gastro Inden du tænker 'åh nej', så giv lige denne blomkålsburger en chance Den smager virkelig godt.
gastro Kok Christoffer Schärfe har fundet en god restaurant, hvor han nemt kan have børnene med: ”Det er en helt klassisk fransk bistro” Hvad er bedste restaurant, som ingen kender? Den bedste spiseby i verden? Og den værste madtrend? Det har vi spurgt kok Christoffer Schärfe, der står bag Aro i Odense, om.
gastro Seks stjerner: Denne restaurant i Trekantområdet begejstrede vores anmelder Michelinrestauranten med den overdådige udsigt over Lillebælts blå fik ved indgangen til 2025 nye ejere. Gastro har været forbi og smage deres maritime menu.
gastro Denne enkle og lækre ret er taget direkte fra pastahimlen Den japanske miso har sneget sig ind i en italiensk sammenhæng, men det fungerer glimrende.
gastro Må dreje nøglen om: Drømmerestaurant lukker Hermed en opdatering på den danske restaurantscene.
gastro Er det verdens bedste kaffe? Nu vil Noma sælge kaffe på abonnement Noma lancerer ny kaffeklub, hvor medlemmer for 375 kroner om måneden bliver en del af et fællesskab med fokus på bønner og kaffe.
gastro En simreret behøver ikke være tung: Denne lyse lammegryde er let og fuld af smag Her får du opskriften på lammeskank med hvide bønner, spinat og gremolata.
gastro Hypet pitasted på Nørrebro sadler om: Vil i stedet servere thaimad Det er slut med kyllingelever, kalvehjerne og brisler i dit pitabrød på Nørrebrogade. Den populære vinbar og restaurant Babel skifter kurs.
gastro Rasmus Kofoed forlader Kadeau: ”Jeg kan godt forstå, hvis man tænker: ’Hold kæft, det lyder som en forhastet beslutning’” Efter 17 år har Rasmus Kofoed, sommelier og medejer af de to michelin-hædrede Kadeau-restauranter, valgt at forlade sit livsværk.
gastro Kok Torsten Vildgaard er rykket til Dubai: ”Det har vist sig at være en udfordring at skaffe råvarer af den kvalitet, vi arbejder med” Torsten Vildgaard regnes for at være en af Danmarks bedste kokke. Ad to omgange var han en af de vigtigste hjerner bag Nomas kulinariske profil, og i den mellemliggende periode havde han stor succes med restauranten Studio. Planerne om egen restaurant i København var kørt i stilling, men coronapandemien satte en kæp i hjulet på den drøm. Det bragte imidlertid nye muligheder med sig, og nu styrer han køkkenet på FZN i Dubai.
gastro Fem stjerner: Christianshavner-darling åbner i nye klæder På fem år skabte Donda sig et navn som Christianshavner-restaurant med stampublikum, stor stemning og smæk på smagene. Nu har man sadlet om, og resultatet er godt, rigtig godt.
gastro Pizza til 49 kroner: Manden bag Bouillon-restauranterne har åbnet et nyt pizzeria Den succesfulde restauratør, stifter og tidligere medejer af Cofoco Torben Klitbo har åbnet et nyt pizzeria, der vil servere brændeovnspizza til uhyre lave priser.
gastro Du leder efter en nem og velsmagende gryderet? Så skal du lave denne Kylling og kartofler med cider, karljohansvampe og kål lyder da meget godt, ikke?
gastro Som Michelin-kok manglede Mikkel Maarbjerg noget. Nu er han tilbage for at opfylde sin drøm Det var en nyhed af de helt store, da Mikkel Maarbjerg annoncerede, at han 19 år efter sit farvel til sin tostjernede michelinrestaurant Ensemble ville åbne restauranten Vie. Vi har talt med Mikkel Maarbjerg om fremtiden for den københavnske madscene, om hans nyanskaffede brandmærker op ad begge arme, og om, hvorfor han egentlig valgte at returnere til en tilværelse bag gryderne.
gastro Fire stjerner: Aarhus har fået et fantastisk pastaspisested Aarhus-vinbaren Sjovinisten sadlede i slutningen af 2024 om og ændrede navn. Fokus er nu på enkle antipasti og pastaklassikere, der er til at betale.
gastro 349 kroner for en kop kaffe: Københavnsk kaffebar vil skabe Michelin-oplevelse for gæsterne Det eksklusive kafferisteri April har valgt at lukke deres to eksisterende butikker. I stedet vil de fokusere alt deres energi i en ny og større kaffebar, der skal give københavnerne og verden "den ultimative kaffeoplevelse".
gastro Pastakvartetten bag Fabro har åbnet ny ’italiensk pub’ Fløjter, piverter, dirty arancini og John Dillermand i loftet. Det lyder lummert, men det er ikke en swingerklub. Det er Indre Bys nye spisebar, som ejerne og stifterne af Fabro står bag.
gastro To kendte skandinaviske kokke står bag verdens dyreste restaurantåbning i Dubai Verdens formentlig hidtil dyreste restaurantåbning fandt i slutningen af 2024 sted i Dubai. Hotellet Atlantis The Palm har sat alle sejl ind på at skabe Dubais første restaurant med tre michelinstjerner. Den drøm skal svenske Björn Frantzén opfylde. Han har hyret danske Torsten Vildgaard til at eksekvere, og baseret på Rasmus Palsgårds besøg på åbningsaftenen kan drømmen om de tre stjerner hurtigt blive en realitet.
gastro Dagens bedste tip: Opgradér din kødsovs med salsiccia På enhver restaurant i Piemonte har de deres egen version af denne ret, som serveres med den lokale pastatype tajarin – tynde, håndskårne bånd af pasta lavet med æg, som man gør det i Norditalien. Kan du ikke finde tajarin, kan tagliolini sagtens bruges.
gastro Har du en weekendtur til Paris i sigte? Her spiser og drikker du godt Paris’ madscene er i dag en spændende blanding af nyt og gammelt, hvor neo- bistroernes kreative leg med traditionerne stadig regerer, mens de klassiske bistroer igen har fundet deres plads i lyset. Byens kokke hylder råvarer og håndværk på små, uprætentiøse steder, og samtidig genopdages sjælen i retter som steak au poivre, rilletter, patéer og stuvninger. Paris er blevet en legeplads for kontraster: Minimalisme møder nostalgisk charme, moderne teknikker blander sig med opskrifter, der føles som en hyldest til den franske mormors køkken, naturlige vine deler hylde med det konventionelle. Resultatet? En by, hvor maden aldrig har været mere spændende – og mere tro mod sig selv.
gastro Seks stjerner: Denne restaurant i Aalborg imponerer Vores anmelder var mildt sagt begejstret, da han besøgte en særlig restaurant i Aalborg, og han havde kun ét lille kritikpunkt til en ellers helt perfekt aften.
gastro Den dårligst bevarede hemmelighed på det københavnske restaurationsscene er lukket Hvad sker der egentlig på den danske gastronomiscene for tiden? Her er overblikket.
gastro Lad det simre: Sådan laver du lækre tacos med braiseret oksekød Det braiserede oksekød er lavet på old school mexicansk manér i en adobo-sauce, som her er lavet med guajillo-chilier – en mild, tørret chili, som kan købes i flere netbutikker.
gastro Her er de 12 bedste franskinspirerede spisesteder herhjemme Der mangler ikke restauranter med et fransk islæt herhjemme, men hvordan skiller man egentlig skidt fra kanel? Man læser denne guide til 12 af landets bedste frankofile etablissementer.
gastro Francis Cardenau: ”Når jeg er i Frankrig, elsker jeg at spise denne ret” Det var en kulinarisk ørken, der mødte Francis Cardenau, da han kom til Danmark med et ønske om at udvikle den danske gastronomi, der allerede var begyndt at orientere sig mod Frankrig. Men i dag har den danske gastronomi fået vippet det franske køkken af pinden, mener han.
gastro Vil du lave sauce béarnaise som en stjernekok? Her er Brian Mark Hansens opskrift fra Søllerød Kro Béarnaise kræver næppe nogen nærmere introduktion. Brian Mark Hansen, der er køkkenchef på Michelinrestauranten Søllerød Kro, giver her sin egen opskrift, der oprindeligt er udgivet i hans kogebog 'Sauce'.
gastro Euroman anbefaler: Denne særlige shawarma på Nørrebro bør du prøve Eller måske vi burde skrive – shawarma(ret).
podcast Martin Kongstad: ”Han er en af de mest seriøse kokke, jeg har mødt” I det nye afsnit af ’Bearnaise er dyrenes konge’ besøger Martin Kongstad en af Danmarks bedste kokke, der fortæller om, hvordan han fik ikke blot en men hele to Michelinstjerner til sin nyeste restaurant.
gastro Franske klassikere blev bragt til nye højder, da der var nobelt kokketræf i København Da Patrick Lieffroy og Yves Le Lay holdt kokketræf på À Terre i København, blev franske klassikere bragt til nye højder, champagneflasker åbnet, og da først ostevognen rullede, var der ingen vej tilbage.
gastro Den perfekte middagssnack? Disse franske vandbakkelser med ost vil helt sikkert tage kegler Få bistro-stemning ind i hjemmekøkkenet med disse gourgeres med mornaysauce.
gastro Rigtig mange siger ”champagne” om al vin med bobler, men har du virkelig styr på, hvad ægte champagne er? Ingen fejring uden champagne. De dyrebare bobler har med tiden fået så stor gennemslagskraft, at mange bruger betegnelsen om alle former for mousserende vin. Men ægte champagne er og bliver noget ganske særligt og kan kun komme fra den nordlige provins i Frankrig af samme navn. Jonas Landin og René Langdahl Jørgensen har besøgt de luksuriøse boblers hjemstavn.
gastro Denne søde vin er ikke lige så populær, som den var engang. Men det er en fejl Kan man forestille sig, at en klase indtørrede, smårådne druer kan forvandles til den dejligste nektar? Ja da! For når druer bliver udsat for ædel råddenskab, pourriture noble, sker der en masse processer i druerne, som koncentrerer sukkerindholdet og giver en række helt særlige aromaer. Og der er næppe steder, hvor den proces er mere synonymt med kommunen, end i Sauternes. Vi stiller skarpt på den søde, franske vin.
gastro Denne fyldige vintersalat fungerer godt både som hovedret og som tilbehør til kød eller fisk Her får du opskriften på en linsesalat med vintergrønt og bacon. Salaten indeholder puy-linser, der også kaldes anicia-linser, hvis de er danske. Nogle steder sælges de som ’kulinariske linser’, så det kan være lidt svært at gennemskue, men det er altså det samme. Puy-linser holder formen under kogning og har en skøn krydret, nærmest bouillonagtig smag.
gastro Michel Michaud: ”Der er kun én restaurant i Danmark, der virkelig respekterer bistro-mærkatet” Det var med en mission om at bringe det franske køkken til Danmark, at Michel Michaud flyttede fra Avallon i 1971 for at begynde på Falsled Kro. Det lykkedes han i høj grad med. Men da han ankom, kneb det med at finde de gode råvarer, som for ham er fundamentet i fransk gastronomi.
gastro Det behøver ikke være dyrt for at være godt: Her er tre gode glas fransk vin i tre prislejer Vin findes i mange prisklasser, men du behøver ikke at gå efter den dyreste for at få et godt glas fransk vin. Vi har samlet ni af de bedste franske flasker lige nu i tre prislejer.
gastro Som hånd i handske: Populær kaffebar rykker ind på Frederiksberg Højtbelagt kaffe i en højtbelagt bydel.
gastro Skal du lave en fransk middag? Vi har samlet de største madskatte fra Frankrig Det er (næsten) umuligt at skulle vælge blandt Frankrigs mange specialiteter, for det er så gastronomisk rigt et land. Alligevel har vi kastet os ud i at fremhæve nogle af landets mange berømte madskatte og hylde landets stolte madkultur, respekt for råvarer og passion for madlavning og l’art de vivre.
gastro Kvaliteten på fransk vin er højere end nogensinde Nogle mener, at rigtig vin kun kan være fransk, mens de mere fordomsfulde vindrikkere finder vinene for tørre og dyre. Men Frankrigs vine er på mange måder nogle af de mest forskelligartede i hele verden, og de forskellige stilarter har længe været under udvikling. Faktisk er kvaliteten højere end nogensinde, mener René Langdahl Jørgensen, der tegner et øjebliksbillede af Frankrigs vine.
gastro Ny lovende vinbar har i al hemmelighed slået dørene op i Kødbyen Det er folkene fra Friheden og Café Dyrehaven, der gemmer sig i kulisserne.
gastro Disse små, syrlige kager gør helt sikkert din januar lidt sødere Her får du opskriften på citron-drizzle-kager med pistacie, limoncello og honning.
gastro Goddag og farvel 2024: Her er restauranterne, der åbnede og lukkede i år Der er aldrig et kedeligt øjeblik på danske restaurantscene, og 2024 var ingen undtagelse. Nogle kom, andre gik, og andre igen skiftede ham. Vi danner et overblik over årets restaurantåbninger og -lukninger.
podcast En bestemt gruppe af restauranter har det hårdt for tiden Hvordan er året gået på den danske gastronomiscene? Og hvordan har vores restaurantvaner ændret sig? Det taler Martin Kongstad med Søren Frank, Frederik Bille Brahe og Pige 1 fra ‘To sultne piger’ om i det nye afsnit af ‘Bearnaise er dyrenes konge’.
gastro Populær Aarhus-beværtning rykker til København: ”Nogle gange skal man bare bruge en flaskeøl til 24 kroner – uden så meget pis” De flytter ind midt på Nørrebro.
gastro Er du begyndt på nytårsplanlægningen? Her er en forret, der giver en dejlig frisk start på middagen Servér en omgang østers med agurkesaft, bladselleri og rogn, inden du hopper ind i det nye år.
gastro Selvom prisen er høj, bør man unde sig selv at smage denne champagne en enkelt gang I Le Mesnil ligger Salon, der laver én champagne, som har en helt særlig status. Men hvad er det, der gør den så speciel? René Langdahl Jørgensen har besøgt det særlige vinhus og været til vertikalsmagning på den eksklusive Salon.
gastro Fem stjerner: Her tilbyder de det vildeste udbud af luksusråvarer I en kælder i København ligger en ny restaurant, som man nemt kan overse. Køkkenet har rødder i de franske dyder, og ambitionsniveauet er tårnhøjt.
gastro To populære spisesteder på Værnedamsvej har skiftet navn natten over: ”Vi vil have mere fokus på det personlige” Hvorfor er Italo Caffé og Italo Thai pludselig blevet til Uno og Duo?
gastro Tag på weekendtur til en af verdens bedste maddestinationer Med alt fra livlige pintxosbarer til grill-templer og ikoniske michelinrestauranter er den lille baskiske kystby San Sebastián én af verdens bedste spisebyer. Her står en uhørt høj råvarekvalitet og en insisterende kærlighed til traditionerne i absolut centrum.
gastro Denne parmesancreme er så god, at du får lyst til at lave den igen og igen Der er umami for alle pengene i denne parmesancreme, der får syrligt og sødt modspil fra god balsamico, og som her er sat sammen med ristede kartofler, græskar og pocheret æg.