Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Stegt butterflied makrel med sommersalat

Foto: Chris Tonnesen

Opskrift

Stegt butterflied makrel med sommersalat

Dansk sommer er hvide asparges med fjordrejer og hollandaise, det er stegt makrel, det er kalvefrikassé med grønne asparges og nye spæde grøntsager. Og man må godt tviste klassikerne lidt. Her er opskriften på stegt butterflied makrel med sommersalat.

Ingredienser

Stegt butterflied makrel

4 små makreller                         

75 g hvedemel

50 g smør

1 håndfuld bronzefennikel

Sommersalat

½ agurk

2 spsk. citronsaft

1 tsk. sukker 

Salt 

Sort peber

100 g rygeost

100 g ymer

½ bundt radiser

Sådan gør du:

Stegt butterflied makrel

  1. Vend makrellerne i hvedemel, så de får et tyndt lag på begge sider. Krydr med salt og peber. 
  2. Steg makrellerne i smør, først på
    skindsiden i 5 minutter. 
  3. Vend forsigtigt fisken, og steg færdig i 2 minutter. 
  4. Anret de stegte makreller på tallerkener med en sommersalat, og pynt det hele med plukket bronzefennikel.

Sommersalat

  1. Skyl og skræl agurken, og skrab kernerne ud. Skær agurken i skiver a ca. ½ cm. 
  2. Vend agurkeskiverne med citronsaft, sukker og lidt salt og peber, og lad dem trække lidt. 
  3. Skyl og soignér radiserne, og skær dem i tynde skiver. 
  4. Rør rygeost sammen med ymer, og smag til med lidt salt og peber. 
  5. Vend ikke rygeostcremen sammen med de letsyltede agurkeskiver og radiserne, men smid dem blot på toppen af en klat creme, når serveringen anrettes. 

TIP: Bed din fiskehandler om at filetere og skære makrellerne butterflye. Bronzefennikel kan erstattes med dild.