Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Svensk skov

Foto: Alexander Hall

Svensk koncept vil skabe den ultimative jord-til-bord-oplevelse

Jord-til-bord-fortællingen bliver ikke mere håndgribelig, end hvis du faktisk selv har hevet råvaren op af jorden eller ned fra træet. Frisk luft og en vis mængde strabadser er det bedste krydderi. Er du enig? Så vil du elske, på den anden side af coronakrisen, at gå på restaurant midt i de svenske skove, en mulighed, som et nyt popup-restaurantkoncept giver dig.

Lyden af rislende bække, levende vægge, duften af gran og træstammer indendørs. Beretninger om den dedikerede samler eller slægtning, som har leveret den råvare, du lige nu putter i munden. Retter, som ligner skovbunde og strandbredder. Kender du det? Hvis du har besøgt mere end en håndfuld ambitiøse restauranter de seneste år (og det har du nok, siden du har valgt at samle dette blad op), så er det nok indretningsdetaljer og råvarefortællinger, du er stødt på. Vi lever i en tid, hvor naturen igen er blevet moderne, og det autentiske afsøges og efterspørges. Men hvorfor ikke bare gå ud i naturen fremfor at imitere den? Det synes at være tanken bag konceptet Edible Country, en række af svenske popup-restauranter, som er skudt op rundt omkring i det lange land. Blandt andet i Småland dybt inde i skoven bag Asa Herrgård.

"Normalt tager man skoven til restauranten. Nu tager vi restauranten til skoven," siger Emma Ekaremål, som er Asa Herrgårds direktør.

Bliv medlem, og få fuld adgang til
hele EUROMAN.dk fra 23 kr. om måneden
Prøv 14 dage gratis uden binding
Kom igang her Allerede medlem? Log ind her Euroman Premium
Opret dig gratis her