Asparges
Foto: René Riis

Tips og tricks: Sådan spiser du asparges

Det er så sikkert som ammen i kirken, aspargesene er over os, og aspargessæsonen varsler sommerens komme. De er her imidlertid så kort, at magien ved asparges aldrig fortager sig.

Skal vi nu til det igen, altså snakke om asparges? Ja, det er same procedure as every year, James, men man er og bliver gastronomisk koldhjertet, hvis man ikke bliver rigtig glad hvert år for de nye kartofler, de spæde, grønne ærter, jordbærrene, rabarberne … Og ikke mindst de grønne og hvide asparges, som både varsler sommeren og med deres sæsonslut til sankthans minder om, at nu går det den anden vej igen.

Kristine Marie Jensen (1858-1923), bedre kendt som Frk. Jensen og forfatter til danmarkshistoriens bedst sælgende kogebog, skriver i førsteudgaven fra 1901: ”Selv i den rigtige Aspargestid ere de henkogte Slikasparges dog ofte de billigste og spises derfor omtrent lige så meget som de friskstukne …” Og så henviser hun desuden til at købe dansk konserves, helst Beauvais.

Vil du læse resten af artiklen?
Allerede medlem? Log ind her
Bliv medlem og få fuld adgang til
hele EUROMAN.dk fra 23 kr./md
Prøv 14 dage gratis uden binding
Vælg abonnement her Euroman Premium
Opret dig gratis her