Spørg en hvilken som helst kok, hvad den mest indflydelsesrige restaurant i det 21. århundrede har været, de vil sandsynligvis svare elBulli.

Den catalanske restaurant blev indviet i 1964 og nåede at blive kåret som verdens bedste restaurant rekord mange gange: Hele fem gange op gennem nullerne (2002, 2006, 2007, 2008 og 2009) besad restauranten førstepladsen på listen over verdens 50 bedste restauranter.

Det har bare ikke været muligt at sætte tænderne i den spanske molekylærgastronomi siden 2011, hvor køkkenchefen Ferran Adrià smækkede dørene til restauranten eftertrykkeligt i. Men nu genopstår elBulli for en stund. Ikke i Barcelona. Ikke på Nordpolen. Ikke i Tokyo. I København.

I samarbejde med Alchemists køkkenchef Rasmus Munk inviterer elBullis Ferran og Albert Adrià nemlig til tre aftener i elBullis tegn. Den 2., 3. og 4. februar afholder Alchemist tre eksklusive middage, der markerer elBullis legendariske arv.

Øjner man nu muligheden for at spise elbullisk, bør man først og fremmest bede til at være født under en heldig stjerne. Siden Rasmus Munk i december hintede til samarbejdet, har Alchemist modtaget flere tusinder anmodninger på bordreserveringer. Der er imidlertid kun plads til 150 spisende gæster for de tre aftener, og disse bliver fundet ved en simpel, gammeldags lodtrækning.

Man kan tilmelde sig lodtrækningen her, og såfremt man vinder, skal man af med – og her bør man nok lige finde et sted at sidde ned – 15.000 kroner for én kuvert. Men det er måske en lille pris for en bid af verdenshistorien.