PRØV EUROMAN fra 23 kr. om måneden

De 9 underligste kendis-relikvier

De 9 underligste kendis-relikvier

John Lennons tegning, Jennifer Lawrences bh, og Elvis’ vand.

Som du måske har hørt, har boet efter den afdøde liebhaverejendomsmægler Jan Fog sat en meget speciel tegning til salg. Den forestiller John Lennon og konen Yoko Ono og er tegnet med løs hånd, mens parret holdt deres berømte Bed In på Queen Elisabeth Hotel i 1969. Vurderingen ligger på 150.000 kroner.

Med tegningen følger dog også et signeret fotografi af parret under Bed In’en, hvor man kan se tegningen i baggrunden. Bruun Rasmussen står for auktionen, der finder sted senere denne måned, og selvom prisen for en skitsetegning umiddelbart kan virke høj, er det langt fra første gang, at de såkaldte kendis-relikvier går for svimlende beløb. Vi har samlet de 9 underligste:

Marilyn Monroes røntgenfotografier
Ved et større salg af den ikoniske skuespillerindes ejendele og andre ting, der knytter sig til Marilyn Monroes liv og karriere, var tre røntgenfotografier taget under et lægebesøg i 1954 ikke spået de store chancer. De var således vurderet til 6.600 kroner, men endte under auktionen i 2010 med at være en kende dyrere.
Solgt for: 299.000 kr.

LÆS OGSÅ: Christiano Ronaldo køber ekstravagant lejlighed i Donald Trumps højhus

Justin Biebers hår
Hvilken 14-årig pige ville ikke slå hul på sparegrisen for at købe lidt af popstjernens hår? Desværre for dem, skal det være en ualmindelig stor sparegris, for en lok af selv samme Biebers hår blev solgt ved en auktion tilbage i 2011 for et hårrejsende (høhø) beløb. Til gengæld gik pengene også til et velgørende formål.
Solgt for: 85.000 kr.Jennifer Lawrences sports bh
Ingen tvivl om, at Jennifer Lawrence er en dygtig skuespillerinde, eller at ’Silver Linings Playbook’ var en god film, men om det var sports bh’en, der sikrede hende en Oscar står i det uvisse. Alligevel må der være noget specielt ved denne størrelse 36C fra Gap Body.
Solgt for: 21.000 kr.

Lady Gagas thekop
En kop Lady Gaga har drukket the af, efterladt læbestift på og sidst men ikke mindst signeret blev i 2012 solgt for at samle penge sammen til nødhjælp efter jordskælvet i Japan. Ikke desto mindre kan beløbet i sig selv virke astronomisk højt – også selvom der følger en matchende underkop med.
Solgt for: 499.000 kr.

LÆS OGSÅ: Hurtige biler og damer i Jylland: Sådan blev Jokerens nye, kontroversielle projekt til

Britney Spears’ tyggegummi
Da popprinsessen i 2007 havde sin mytiske nedsmeltning (den hvor hun barberede sit hår af), spyttede hun et tyggegummi efter en paparazzifotograf, der forsøgte at få et foto af den desperate sangerinde. I dag er episoden noget nært en mindedag i popkultur-verdenen, og alt hvad der spillede en rolle i de dage, er blevet solgt frem og tilbage sidenhen. Inklusiv et stykke af fornævnte tyggegummi.
Solgt for: 3.400 kr.

Justin Timberlakes sandwich
2000 var et godt år for Justin Timberlake: Ikke alene udgav han og N*Sync albummet ’No Strings Attached’, der i ugen efter udgivelsen solgte 2,4 millioner eksemplarer, hvilket stadig er rekord i dag. Han fik også en sandwich. Men mæt af succes kunne han ikke spise den op, og den blev derfor solgt til en fan.
Solgt for: 6.800 kr.

Michael Jacksons hår
Eller det er i hvert fald teknisk set hans hår. Under pressekonferencen for annonceringen af ’This is it-tournéen’ bar kongen af pop, Michael Jackson, en paryk lavet af ægte menneskehår. Tourné blev det aldrig til, men parykken kom på auktion efter hans død.
Solgt for: 478.000 kr.Elvis’ hår
Er der nogen, der har haft godt hår, så må det være Elvis Presley. Kongen af rock’n roll var kendt for sin gode musik, dansende hofter og for sit sorte pomadehår. En lok af dette blev i 2002 sat til salg og skulle eftersigende være helt fedtet ind i hans foretrukne pomade, Royal Crown.
Solgt for: 765.000 kr.

Elvis’ vand
Selv samme konge kunne godt blive tørstig af at synge ’In the Gettho’ eller ’Jailhouse Rock’. Det gjorde han blandt andet efter en koncert i 1977. Der drak han af en plastikkop, som en mand fra North Carolina har beholdt siden. Vandet solgte han i 2004. Koppen beholdt han.
Solgt for 3.000 kr.

LÆS OGSÅ: 10 tips: Sådan vinder du din jobsamtale

LÆS OGSÅ: Morten Vammen møder Dan Rachlin: 'Jeg har spillet alt for et slaw.'

LÆS OGSÅ: Sortklædte virker mere sexede, selvsikre og kloge