Der er snart ikke grænser for, hvad cykelhjelme skal ligne. Eller rettere hvad de ikke skal ligne.

For over de seneste år har trenden været, at cykelhjelme har skullet ligne alt andet end det, de er; nemlig cykelhjelme.

Først fik vi cykelhjelmen kamufleret bag en form for hat, der skulle gøre den "moderigtig". Siden har vi set et utal af andre eksempler på mere eller mindre vellykkede forsøg på at re-designe cykelhjelmen - senest den moderigtig og oppustelig cykelairbag, der vinder frem på de danske cykelstier (det skal retfærdigvis også nævnes, at den går gode karakterer i test).

Men faktum er, at cykelhjelmen nok aldrig rigtig kan blive pæn. Derfor kan man lige så godt gøre noget sjovt ud af det.

Det var også baggrunden, da det danske innovationshus MOEF i 2015 fik en henvendelse om designe en cykelhjelm, der kunne motivere børn til frivilligt at bruge cykelhjelm i forbindelse med en kampagne til Børneulykkesfonden.

Til formålet udviklede MOEF en prototype af en cykelhjelm med udgangspunkt i Playmobil-hår.

"Det vigtigste var at finde et objekt, som er let genkendeligt for børn, i dette tilfælde håret fra en Playmobil figur. Vi digitaliserede håret ved hjælp af 3D-scanning, hvilket gav os mulighed for at skalere, konstruere og 3D-printe Playmobil håret med de rette dimensioner for en cykelhjelm. Prototypen blev malet i samme farve som det originale hår," skriver MOEF på deres hjemmeside.

Se videoen fra processen her:

Playmobil-hjelmen er igen blevet vakt til live de sidste dage, efter billeder af prototypen er blevet delt på sociale medier. Blandt andet har en britisk cykelhandler fra Preston uploadet et billede af en cykelhjelmen, der har affødt tusindvis af kommentarer fra folk, der ønsker at købe hjelmen.

If you want a cycling helmet that makes you look like you have LEGO hair, here it is.

Posted by Ribble Cycles on Saturday, October 1, 2016