Man skal ikke have set meget amerikansk basketball i tv for at vide, at NBA-stjernerne har for vane at udføre avancerede håndtryk, når de fejrer scoringer. Så avancerede, at man ind i mellem kan blive i tvivl, om de bruger mest tid på at træne med bolden eller øve håndtryk i omklædningsrummet.

Og netop NBA-spillernes håndtryk er omdrejningspunktet i en sketch, der blev vist under det årlige NBA awardshow i New York i weekenden. Vært for showet var Drake, der er basketball-entusiast og inkarneret fan af hjembyens Toronto Raptors, og i selskab med skuespilleren Will Ferrell optræder han i sketchen som håndtryksspecialist, særligt udsendt for at forbedre NBA-stjernernes håndtryk. 

”Fra og med i dag, hvis I scorer og jeres håndtryk stinker, så sælger vi jer,” råber Coach Murphy (Will Ferrell) til DeMar DeRozan og co., inden han og Coach Palmer (Drake) demonstrerer, hvordan det perfekte basketball-håndtryk skal skæres.

Håndtrykkene, det ene mere avanceret end det andet, har naturligvis navne som ’The Jenga’, ’The Obi Wan Kenobi’ og ’The Gossip Queen’. Se, hvordan de udføres, og lad dig inspirere til din næste tur på basketballbanen i videoen her: