Hvordan er det overhovedet muligt for Elon Musk at have skabt fire multimilliardselskaber i fire forskellige brancher, inden han er fyldt 50 år?

Det spørgsmål stiller den amerikanske Forbes-skribent, entreprenør og forfatter Michael Simmons i en klumme på quartz.com. Elon Musk arbejder ekstreme 85 timer om ugen og har større fremtidsvisioner end de fleste, men ifølge Simmons er der en helt tredje forklaring på forretningsmandens enorme succes: 

Elon Musk lærer helt enkelt hurtigere, bedre og anderledes end de fleste andre, fordi han ikke lader sig begrænse til ét område. 

”Konventionel visdom siger, at hvis man vil være verdensklasse, skal man kun fokusere på ét felt,” skriver Simmons i sin klumme. Men Elon Musk bryder den regel og kan kalde sig ekspert på felter, der spænder lige fra raketfart og fysik til kunstig intelligens og solkraft. 

Michael Simmons kalder Elon Musk for en ’ekspertgeneralist’, der er i stand til at tillære sig viden på nye områder og kombinere den viden i nyskabende projekter. Siden han var teenager har han ifølge sin bror, Kimbal Musk, læst sig gennem to bøger om dagen om vidt forskellige emner som science fiction, religion og programmering. Hvis du læser én bog om måneden, læser Elon Musk 60 gange så meget som dig.

Derudover har Elon Musk ifølge Michael Simmons en evne til at overføre viden fra én kontekst til en anden ved at dekonstruere fundamentale principper inden for ét felt og rekonstruere dem i et andet. I en AMA (Ask Me Anything) på Reddit har Elon Musk selv forklaret, hvordan han tilegner sig ny viden:

”Det er vigtigt at betragte viden som et slags semantisk træ – sørg for, at du kender de fundamentale principper, fx stammen og forgreningerne, inden du dykker ned i bladene/detaljerne, ellers er der ikke noget, de kan hænge fast i,” sagde han.

Michael Simmons konkluderer, at det vigtigste, man kan lære fra Elon Musk, er, at dogmet om, at man skal specialisere sig inden for ét område for at blive god, ikke nødvendigvis passer. Og at selv om Elon Musk er unik, kan alle lære af hans eksempel og metoder til at dygtiggøre sig og blive ’ekspertgeneralister’.

LÆS OGSÅ: Sådan leverer du det perfekte pitch: ”Typisk tager det mig to minutter at vurdere, om jeg skal investere en million i dig og din ide”

LÆS OGSÅ: 10 mænd der giver håb om succes efter de 30

LÆS OGSÅ: Håb for humaniora: Amerikansk milliardær forudsiger, at kreative medarbejdere bliver de mest efterspurgte i fremtiden