Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Elon Musk

Elon Musk kritiserer i internt Tesla-notat virksomheder for at kommunikere ’utrolig dumt’

Mange virksomheder begår denne fejl, der forhindrer, at problemer bliver løst, mener han.

De fleste har formentlig siddet med et problem, der hurtigt kunne løses, hvis blot den rette chef fik beskeden. Men som oftest skal det igennem ens nærmeste chef, som så skal rapportere til sin chef, og undervejs i den lange kæde forsvinder det ofte og bliver aldrig løst.

Netop det problem adresserer Teslas stifter og direktør Elon Musk i et nyt internt memo.

”Problemet med denne fremgangsmåde er, at det nok styrker chefernes magt, men det er ikke til firmaets bedste. I stedet for at et problem hurtigt bliver løst, hvis en person taler med en person i en anden afdeling og får det rette til at ske, så er folk tvunget til at tale med deres chef, som skal tale med deres chef i deres afdeling. Derfra skal informationen så flyde den anden vej igen. Det er utroligt dumt. Enhver chef, som lader dette ske, og måske oven i købet opfordrer til det, vil skulle lede efter arbejde i en anden virksomhed. No kidding.”

Elon Musk vil have, at der skal være direkte adgang til de relevante beslutningstagere – også dem øverst i hierarkiet.

”Enhver i Tesla kan og bør maile/tale til, hvem de tror, der hurtigst kan løse et problem – til hele firmaets bedste. Du kan tale med din chefs chef uden tilladelse, du kan tale til mig. Du kan tale til alle, uden at andre skal give tilladelse til det.”

LÆS OGSÅ: Christopher Wold er 28 år og swing trader: ”Mit humør går op og ned i takt med aktiekursen”

LÆS OGSÅ: 17-årige Andreas blev tilbudt 1,5 millioner kroner for sin virksomhed, men sagde nej

LÆS OGSÅ: Derfor lærer Elon Musk nye ting hurtigere og bedre end os andre