Henrik Lind
Foto: Martin Bubandt Tak til Hotel Royal i Aarhus for lån af location.

En rigmands brydetag med sin fortid

Iværksætteren Henrik Lind har opbygget tre virksomheder og en milliardformue gennem risikovillighed og en sult efter økonomisk uafhængighed. I januar solgte han sit livsværk, Danske Commodities, og blev Danmarks 20. rigeste mand i en alder af 44. Erik Holm møder den inkarnerede Aarhus-dreng, som efter en dyb krise tog sit liv som iværksætter, ægtemand og far op til fornyet overvejelse.

Henrik Linds klorinhvide hjemmesko lyser op som en lygte i natten. Ikke kun på grund af farven, men fordi hoteltøfler med logo fra Grand Hotel Oslo ligesom ikke rigtigt passer ind i omgivelserne. Deres ejer befinder sig i udkanten af Aarhus i et område, som den lokale avis har døbt Rigmands-pastoratet. Her, omgivet af skov og strand og sølle 10 minutter på cykel fra centrum af Aarhus, bor superiværksætteren med sin familie i en villa med gitterport, grusbelagt indkørsel, opvarmet garage og mørkt ædeltræ i entréen.

”Kom indenfor,” siger han og giver et fast håndtryk.

Trods milliarder på bankbogen elsker Henrik Lind sine hjemmesko, som han altid tager med hjem fra de hoteller, han besøger. Hvorfor ved han ikke, ud over at tøflerne er gratis og rare at have på fødderne, forklarer han med et grin.

”Jeg kan simpelthen bare godt lide at gå i hoteltøfler. Jeg er lige kommet hjem fra Oslo, hvor jeg måtte skifte værelse undervejs og dermed fik to par på ét ophold. Se, det var en god dag,” siger Henrik Lind og går i gang med at lave en americano.

Vil du læse resten af artiklen?
Allerede medlem? Log ind her
Bliv medlem og få fuld adgang til
hele EUROMAN.dk fra 23 kr./md
Prøv 14 dage gratis uden binding
Vælg abonnement her Euroman Premium
Opret dig gratis her