Udviklingen har aldrig gået så stærkt. iPhones, Uber, Airbnb har alle slået storspillere af banen med deres gennembrydende teknologier. Og det er bare et spørgsmål om tid, før en ny teknologi også rammer det felt du sidder i.

Men bare rolig, nu kan du komme på forkant med masterclass-uddannelsen: Digital Transformation & Disruption.

Pernille Kræmmergaard, direktør i Digitaliseringsinstituttet og professor ved Aalborg Universitet, står bag uddannelsen, som hun har startet op med sin egen virksomhed.

Og der er særligt én grund til, at hun har valgt at søsætte masterclass-uddannelsen:

”Behovet for at klare den digitale transformation er helt enormt i mange virksomheder, og med denne her uddannelse får man en masse nye begreber og metoder til at kunne klare de udfordringer, som man står overfor.”

Brancher fra hele landet deltager

Nu tænker du måske, at sådan en uddannelse kun er fyldt op med nørdede tech-mennesker. Men det er bestemt ikke tilfældet.

Deltagerne kommer fra mange forskellige brancher både det offentlige, forsikring, finans og også transportsektoren, og der er et særligt statement, der går igen fra de fleste om uddannelsen, fortæller Pernille Kræmmergaard:  

”Den vender op og ned på, hvordan de ser deres virksomhed og gør dem klogere på, hvordan den digitale transformation rammer dem, og hvordan den kan gribes an.”

Per Smith kommer fra den finansielle sektor, som områdedirektør i Fynske Bank, og han er en af dem, som har gennemført masterclass-uddannelsen.

”Når man tænker forretningsudvikling, så er IT og digitalisering en stor del af det, så det var helt klart en af grundene til, at jeg valgte at starte på uddannelsen,” siger Per Smith.

Han har særligt været rigtig glad for den sparring, han har haft med de andre på uddannelsen, da alle netop kommer forskellige steder fra med forskellige problemstillinger.

”Jeg synes, det har været rigtig interessant at se, hvordan de andre har håndteret  den digitale udvikling. Og fordi vi er blevet tvunget ud i at sidde sammen på trods af vores forskelligheder, har jeg fået rigtig meget inspiration til hvordan vi kan bruge det i vores perspektiv,” siger Per Smith.

Med de ekstra værktøjer, Per Smith har fået med uddannelsen, er der blandt andet blevet tænkt meget mere digitalisering ind i en ny strategi, som der er lagt for Fynske Bank.

Nye netværk

Pernille Kræmmergaard planlægger lige nu at skabe et netværk for dem, der har været igennem uddannelsen. På den måde kan de stadig sparre og hjælpe hinanden til at tackle de mange problemstillinger, som digitaliseringen kan skabe for organisationer og virksomheder.

Hvis du selv overvejer at tage uddannelsen i Digital Transformation & Disruption skal du dog være hurtig. For selvom den bliver udbudt fire gange om året, strømmer tilmeldingerne ind.

”I starten var det meget folk fra mit eget netværk, som jeg inviterede til at tage uddannelsen, men nu er der rigtig mange, som jeg slet ikke kender på forhånd, der melder sig til,” siger Pernille Kræmmergaard.

Og det er på trods af at prisen på uddannelsen ikke er helt billig.

Priserne starter ved 35.000 kroner, hvis du ønsker at tage den i Aalborg og 40.000 i København. Til gengæld falder prisen alt efter, hvor mange der bliver sendt af sted fra din virksomhed eller organisation.  

Og så bliver det spændende at se om virksomheder i fremtiden nemmere kan omstille sig, eller om de fortsat vil blive væltet omkuld af de nye teknologier.