Alt for mange kender følelsen af at være jobsøgende. Ansøgning efter ansøgning med nedslående, eller slet ingen, tilbagesvar. Havregrød til aftensmad igen...

Den følelse kender Silas Longfors måske også godt, men han har valgt at tage kreative metoder i brug i jagten på drømmejobbet. Silas blev uddannet Cand.Mag.Phil i august 2015 og har siden haft midlertidige jobs af flere omgange, men er altså pt. uden job og på udkig efter noget mere permanent.

 

Se videoen her:

Derfor skrev han CV’et ned på versefødder, tændte kameraet og lod rimene flyde. ”Hvis man skriver en normal jobansøgning ender man nogle gange i en bunke af 200 ansøgere, så jeg kan jo skrive verdens bedste ansøgning, uden at den nogensinde bliver læst.

Når jeg så alligevel har brugt det meste af mine teenageår på værelset med at skrive raptekster, så kunne jeg lige så godt prøve en anden tilgang”, siger Silas, der har prøvet at rappe sig til opmærksomhed før.

For et par år siden, da Silas stod uden bolig, optog han en lignende video, der resulterede i nogle henvendelser, selvom boligen blev fundet af en anden vej.

Silas håber især at få nogle bestemte folks opmærksomhed: ”Jeg håber selvfølgelig, at den får en god spredning, men jeg tænker, at den slags ansøgninger nok meste henvender sig til de lidt mere kreative jobs. Måske på højskoler eller som projektleder, som jeg også rapper i videoen”

Held og lykke til Silas!

LÆS OGSÅ: Fra DJ i Kødbyen til iværksætter i Silicon Valley: ”Da jeg var barn og legede med legoklodser, fik jeg en god følelse, når jeg byggede store bygninger. Det er lidt samme følelse, jeg får nu, når jeg skaber en virksomhed”

LÆS OGSÅ: Sådan lander man jobsamtalen: Ung mand indleverer jobansøgning forklædt som donut-leverance

LÆS OGSÅ: 32-årige Henrik er hjertelæge og bacon-tester: "Jeg bliver betalt i bacon"