Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Utrættelig iværksætter: Simon Sylvest har brugt corona til at kickstarte seks virksomheder

Foto: Privat

Utrættelig iværksætter: Simon Sylvest har brugt corona til at kickstarte seks virksomheder

Simon Sylvest er partner i virksomhedsfabrikken Founders, der er sat i verden for at bygge andre virksomheder. Mens hele verden under coronaens indtog lænede sig tilbage og afventede, hvad der ville ske, sadlede han og hans kolleger om og søsatte endnu flere virksomheder, end de havde planlagt. Her fortæller han om at insistere på en proaktiv iværksættermentalitet og utrætteligt køre på til den rette timing er der.

"Du kan ikke overhale 15 biler i solskin. Men det kan du i regnvejr.” Det var et citat, jeg fandt tilbage i marts eller april fra den nu afdøde racerkører Ayrton Senna. Og det har vist sig at passe ret godt på os. Hos Founders, hvor jeg er partner, har vi været involveret i opstarten af seks virksomheder i 2020. Det er lidt flere end vores faste mål om bygge fire virksomheder hvert år.

Det går egentlig meget godt. Digitale produkter, som vi er stærke i, har nogle klare fordele i situationer som den, vi befinder os i lige nu. Vores typer af virksomheder er vant til at arbejde i et felt, hvor man udfordrer status quo. Et eksempel på det er Kontist, en tysk neo-bank som eksisterer primært for freelancere for at hjælpe med økonomi, skat og moms, og som var lynhurtige til at oprette en corona-hotline, hvor alle freelancere kunne ringe ind for at høre om hjælpepakker. Det høje serviceniveau og evnen til at reagere hurtigt betød, at deres kundeindtag steg markant i de måneder, corona udviklede sig.

Bliv medlem, og få fuld adgang til
hele EUROMAN.dk fra 23 kr. om måneden
Prøv 14 dage gratis uden binding
Kom igang her Allerede medlem? Log ind her Euroman Premium
Opret dig gratis her