Dette interview blev oprindeligt bragt i vores nyhedsbrev Morgenpost, der hver fredag morgen udkommer med en samling af det allerbedste, vi har set på internettet i løbet af ugen. Veloplagt, velskrevet og altid med en ambition om, at man skal gå opløftet ind i weekenden, når Morgenpost er læst til ende. For at læse hele nyhedsbrevet skal du skrive dig op her.

For mange mennesker er Anna Ingrisch lyden af deres morgen. Hun er nemlig vært på DR's monumentale podcast-succes ’Genstart’. Jeg får ikke lyttet hver dag, ej heller hver uge, men når jeg endelig får tid til at kile en ’Genstart’ ind i mit omfattende medieforbrug, bliver jeg altid begejstret over den tårnhøje kvalitet i formidlingen, der bliver lagt for dagen – og det skyldes selvfølgelig også hele holdet bag. Tidligere har Anna været anchor på TV 2 News. Jeg fangede hende på en linje fra Provence, og det er en fornøjelse at byde hende velkommen herunder.

Hvad undrer du dig over, aldrig er blevet en hype? 

”Puslespil, kæmpestore, tusinder af brikker og gerne samme farvenuancer. Jeg har brugt mange uger på et puslespil med et billede fra ’Tintin: Enhjørningens hemmelighed’, men hvor det næsten kun er det helt sorte skib Karaboudjan. Det var lige ved at knække mig. Da jeg var yngre, havde jeg en såkaldt puzzle mat, hvor man – i teorien – kunne rulle sit ufærdige puslespil sammen, og så folde det ud et andet sted, men det fungerede meget dårligt. Så nu spiser familien bare i køkkenet, de uger jeg har reserveret spisebordet til puslespil.”

Hvad har du i dit hjem, som de færreste har? 

”En mezuzah. Et lille stykke pergament med en bøn fra Toraen, foldet sammen i en beholder og sat op ved dørkarmen. Den beskytter vores hjem mod dårligdomme og onde ånder. Den kan man lige give en lille hilsen eller et fingerkys, når man passerer.”

Hvad har du senest brugt 1.000 kroner på? 

”Luseshampoo.”

Hvilken rejsedestination vender du altid tilbage til? 

”New York, som jeg elsker, selvom den selvfølgelig også er grotesk. Jeg var der senest i starten af maj og havde fem dage med edibles og dragbrunch. Jeg var der uden børn, ellers havde jeg måske sammensat et andet program.” 

... Normalt kommer der her et spørgsmål om, hvornår man vidste, man var god. Men det tillod Anna sig at frasortere mellem solcreme og badevinger. Den undskyldning kan jeg godt acceptere, så this will have to do. Livet skal jo leves, når man er i Provence. Følg Anna her.