Hvis der er én ting, København står og mangler, så må det da være endnu en festival. Eller hvad?

I løbet af de seneste år har et utal af festivaler – store som små – inviteret til fest rundt omkring i Københavns parker, gader og stræder, og nu får du endnu en mulighed for at boltre dig i sommervarmen med livemusik og kolde fadøl.

Den Røde Plads i hjertet af Nørrebro skal til sommer huse det nyeste skud på den københavnske festivalsstamme. Ruby and Friends er navnet på den nye boutique-festival, der løber af stablen fra den 5. til 9. juli i år. De har annonceret de første navne på plakaten, som de selv beskriver som en blanding af cool nordiske toner og groovy amerikansk neo-soul fra øverste hylde. Vurder selv, om de holder, hvad de lover.

De første fem navne på Ruby and Friends’ plakat er Hannes (Sverige), Tabloid (Danmark), Charles Pasi (Frankrig), Bilal (USA) og Liv Warfield (USA).

”Alle artister har sjælen med sig og bringer deres højeste niveau,” udtaler festivalens kurator og booker Tue Lund-Christensen om de fem navne.

Formålet med festivalen er at skabe en festival, hvor der er plads til at hylde den progressive og ambitiøse musik, der ikke normalt fylder gadebilledet, hvorfor festivalen, der har foreningen Jazz på Nørrebro i ryggen, fokuserer på snævre musikgenrer, fortæller de i en pressemeddelelse.

Talsperson for festivalen Tine Bruhn uddyber:

”Jeg glæder mig til at præsentere København for Ruby and Friends, som jeg håber, at byens musikelskere vil tage godt imod. Festivalen bidrager med en international vinkel på festivalformatet, og jeg er virkelig stolt af teamet, der på rekordtid har stablet så vildt et projekt på benene.”

Billetsalget er åbnet i dag den 12. april klokken 10.00, og en dagsbillet koster 225 kroner. Der er gratis adgang onsdag den 5. og søndag den 9.

imagep5hr9.png