PRØV EUROMAN fra 23 kr. om måneden

Roger Moore

Foto: Getty

Den tidligere James Bond-skuespiller Roger Moore er død

Sir Roger Moore er død af kræft, oplyser hans familie i en pressemeddelelse.

Sir Roger Moore, der er mest kendt for sin rolle som James Bond i syv film fra 1973-1985, er død af kræft. Det oplyser den britiske skuespillers familie i en pressemeddelelse på hans Twitter-profil. Han blev 89 år gammel.

Familien oplyser, at Moore, der blev udnævnt til UNICEF-ambassadør i 1991 og slået til ridder af Dronning Elisabeth i 2003, gik bort i dag i Schweiz efter en ”kort men tapper kamp” mod kræften. 

”Vi ved, at vores kærlighed og beundring vil blive forstørret mange gange over hele verden af folk, der kendte ham fra hans film, hans tv-shows og hans passionerede arbejde for UNICEF, som han betragtede som sin største bedrift,” skriver familien i pressemeddelelsen.

Roger Moore har tidligere overvundet prostatakræft, som han blev diagnosticeret med i 1993. Familien oplyser ikke nærmere om dødsårsagen i pressemeddelelsen.

Foruden sin rolle som James Bond var Roger Moore kendt for sin rolle som Simon Templar i tv-serien ’Helgenen’ fra 1962-1969 og sin rolle i ’De Uheldige Helte’ fra 1971. Han vil blive bisat ved en privat ceremoni i Monaco.

LÆS OGSÅ: Jan Grarup udgiver 4 kg tung bog fyldt med krigens smerte: ”Den er et slag i mellemgulvet”

LÆS OGSÅ: De 10 bedste Bond-sange nogensinde

LÆS OGSÅ: Stilmesterens guide: I lære hos James Bond