Det her var de mest indbringende skuespillere i 2017
Foto: Rex Features

Det her var de mest indbringende skuespillere i 2017

Den her liste er bevis nok i sig selv: Du skulle have valgt filmverdenen som karrierevej.

Mens de fleste dødeliges punge er en smule flade efter storindkøb af julegaver og -mad, er det næppe et problem for de flere af personerne bag nogle af årets største film. Det amerikanske magasin Forbes har nemlig netop offentliggjort en liste over de mest indbringende skuespillere i 2017 - og det er ikke småbeløb, der er tale om.

Forbes har beregnet listen ud fra det globale billetsalg i 2017, og årets førsteplads går til Vin Diesel, som i år alene har indbragt hele 9,9 milliarder kroner - blandt andet takket være den ottende film i 'The Fast and The Furious'-franchisen med titlen 'Fate of the Furious'. Filmen ligger desuden på en femteplads på den årlige Box Office-liste over de mest indbringende film med 1,4 milliarder kroner.

Bilræs-filmen har tilsyneladende været en stor succes, for Diesels med-skuespiller i 'Fate of the Furious', Dwayne Johnson, er kommet ind på en andenplads på Forbes' liste med en indbringning på 9,3 milliarder kroner. 

Han er skarpt efterfulgt af Gal Gadot, der er den ene ud af i alt kun to kvinder på listen, og som i år kunne ses i rollen som Wonder Woman i filmen af samme navn. De overvejende gode anmeldelser må næsten have smittet af på Gadot, som har indbragt hele 8,7 milliarder kroner.

Du kan se hele Forbes' liste herunder.

1. Vin Diesel (9,9 milliarder kroner)
Foruden 'Fate and the Furious' har Diesel i år yderligere optrådt i og været producer på adventure-thrilleren 'xXx: Return of Xander Cage', som modtog knapt så positive anmeldelser. Alligevel har filmen indbragt 280 millioner kroner, og det har sammen med 'Fate and the Furious' sikret Diesel en førsteplads.

2. Dwayne Johnson (9,3 milliarder kroner)
'The Rock' har ikke spildt tiden i år, og det er hans CV et bevis på. Ud over at have spillet over for Vin Diesel i 'Fate and the Furious', har man kunnet se ham i 'Baywatch', på hans YouTube-kanal 'Seven Bucks Digital Studios', i tv-serien 'Ballers' samt i fortsættelsen af 90'er-favoritten 'Jumanji'. Flere af koncepterne har fået smæk af anmelderne - men med titlen som den anden mest indbringende skuespiller i verden kan Dwayne Johnson nok godt overse den lille detalje.

3. Gal Gadot (8,7 milliarder kroner)
I år optrådte Gal Gadot som superheltinden Wonder Woman hele to gange - i både 'Wonder Woman' og 'Justice League'. Begge film er blandt de 12 mest indbringende film i år med en samlet indtjening på 3,9 milliarder kroner - og har sikret Gadot titlen som årets mest indbringende kvindelige skuespiller.

4. Emma Watson (8,1 milliarder kroner)
De fleste huske hende nok bedst som den flittige Hogwarts-studerende, der til tider kunne gå alle på nerverne, men Emma Watson er kommet langt siden tiden som Hermione Granger i 'Harry Potter'. I år har hun figureret i dramaet 'The Circle' og Disney-filmen 'Beauty and the Beast' - sidstnævnte med en indbringning på 3,1 milliarder kroner, hvilket gør den til den mest indbringende film i det forgangne år.

5. Johnny Depp (6,8 millarder kroner)
Med roller i år i blandt andet 'Mordet på Orientekspressen' og 'Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales' kommer Johnny Depp aka. Kaptajn Sparrow ind på en femteplads på Forbes' liste - og sidstnævnte franchise, der nu tæller i alt fem film, har utvivlsomt også stået for en god bid af Depps egen indtjening de seneste år.

6. Daisy Ridley (6,7 milliarder kroner)
Med 'Star Wars: The Last Jedi' på en andenplads over de mest indbringende film i år (2,7  milliarder kroner), er det næppe nogen overraskelse, at også Daisy Ridley, der i filmen spiller rollen som karakteren Rey, er med på listen. Det er desuden blevet offentliggjort, at hun fortsætter i rollen i den kommende opfølger 'Star Wars: Epsiode IX'. 

7. Tom Holland (5,5 milliarder kroner)
Der er gode penge i at være superhelt - for Tom Hollands rolle som Peter Parker i 'Spider-Man: Homecoming' har sikret ham en ganske fin placering på Forbes liste. Han har desuden været aktuel i det biografiske drama 'The Current War', der omhandler opfindelsen af den elektriske pære.

8. Chris Pratt (5,3 milliarder kroner)
Han er måske bedst kendt for sin rolle som den distræte Andy Dwyer i serien 'Parks and Recreation' - men i år har han optrådt i rollen som en noget mere tjekket karakter i 'Guardians of the Galaxy Vol. 2', som desuden indbragte hele 2,4 milliarder kroner.

9. Chris Hemsworth (5,3 milliarder kroner)
Også Chris Hemsworth kan takke superhelte-fans for en ganske fin placering på listen, efter han figurerede som karakteren Thor i action-filmen 'Thor: Ragnarok'. 

10. John Boyega (5 milliarder kroner)
Boyega er bedst kendt for sin første Star Wars-rolle i 2015 i 'The Force Awakens', og i dette års 'The Last Jedi' kunne man igen se ham som karakteren Fin. Ligesom Daisy Ridley er det også blevet offentliggjort, at Boyega fortsætter i rollen i den kommende film 'Episode IX'.

Overvejer du det karriereskifte nu?

LÆS OGSÅ: Euromans 11 bedste artikler 2017

LÆS OGSÅ: De bedste film i 2017

LÆS OGSÅ: 25 ting og begivenheder du skal glæde dig til i 2018