Ozark (sæson 3), tv-serie

Sæson to, som udkom for to år siden, holdt ganske godt takt med det høje niveau i første sæson fra 2017, og nu er tiden kommet til den tredje. ’Ozark’ er Netflix-produceret og har den altid glimrende Jason Bateman i hovedrollen som den hvidvaskende familiefar Marty.

Premiere 27. marts

Spirited Away, film

Den har efterhånden nogle år på bagen, men ‘Spirited Away’, eller på dansk ’Chihiro og heksene’, er stadig et mesterværk, der fortjener at blive set eller genset. ’Spirited Away’, som er instrueret af den japanske animationsguru Hayao Miyazaki, vandt i sin tid en Oscar for bedste animationsfilm.

Premiere 1. marts

Peaky Blinders (sæson 5), tv-serie

Vi er nået til femte sæson af fortællingen om Tommy Shelby og hans slæng af Birmingham-gangstere, de såkaldte Peaky Blinders. Tidsmæssigt er serien nået 1929, året for Børskrakket. Og hvordan tackler klanleder Tommy (spillet af fortrinlige Cillian Murphy) dén udfordring?

Premiere 1. marts

The Lovers, film

’The Lovers’, som er fra 2017, har ikke fået synderligt meget hype rundt omkring, men for tre år siden høstede den ikke desto mindre en lang række fine ord fra anmelderkorpset. Tracy Letts og Debra Winger indtager filmens hovedroller som ægtemand og -hustru.

Premiere 4. marts

Godzilla: King of the Monsters, film

Vera Farmiga (kendt fra blandt andet ’Up in the Air’ og ’The Departed’) og Millie Bobby Brown (kendt som Eleven i ‘Stranger Things’) indtager hovedrollerne i denne Godzilla-fim fra i fjor. Michael Dougherty har instrueret.

Premiere 30. marts

Tiger King, dokumentar

Joe King, ”en bevæbnet polygamist, som leder en dyrepark i Oklahoma” (ifølge Netflix selv), er omdrejningspunktet for denne true crime-dokumentar ved navn ’Tiger King’. Bag dokumentaren står produceren af sidste års dokumentar om skandalefestivalen Fyre.

Premiere 20. marts

Kingdom (sæson 2), tv-serie

Første sæson af ‘Kingdom’, Netflix’ første egenproducerede serie fra Sydkorea, landede sidste år til fine seerreaktioner, og nu er anden omgang klar. Vi befinder os i Sydkoreas Joseon-æra, og der er zombier, politisk tumult og vold i bredde strømme.

Premiere 13. marts