Eksamen: Frank Hvams guide til gode karakterer
Foto: Ulrik Jantzen

Eksamen: Frank Hvams guide til gode karakterer

Frank Hvam har altid fået topkarakterer, i skolen, på gymnasiet og på dyrlægestudiet. Her giver han fem gode tip.

1. Man skal altid satse på de stærke lærere, dem, der har respekt og autoritet på lærerværelset. Har man først vundet dem, tør de svage lærere ikke sige dem imod.

2. Start godt, og slut godt i undervisningsforløbet. Det er der, du skal gøre indtryk. I midten er det lige meget.

3. I den periode, hvor du ikke rigtig arbejder, skal du altid kigge lærerne lige i øjnene. Se ud, som om du glæder dig til at blive undervist. Aldrig frygte lærerne eller kigge væk.

4. Kør forældrene i stilling. Få din far til at sige til samtalerne: ”Frank arbejder hårdt med historie derhjemme. Vi har snakket om, at han skal læse historie på universitetet, og vi vil gerne vide, hvad vi skal gøre for at komme op på et 10-tal.” Gør ikke dette lige før en vigtig karaktergivning. Det er uværdigt for en lærer, hvis han giver efter på stedet. Gør det midt på året. Ikke næste gang, men næste gang igen, falder 10-tallet, uanset om du ikke har haft hånden oppe en eneste gang. Man skal bare antyde, at hvis ikke der sker noget, så skal man have en snak til, og det frygter læreren.

5. Lad lærerne forstå, at du kender deres svagheder. Dril dem en gang imellem, men stop, mens legen er god. Vis dem, at du har set svagheden, uden at du slipper hunden helt løs.

LÆS OGSÅ Frank Hvam og Simon Kvamm: Kvinder vil være utro med os

FACEBOOK Bliv ven med Euroman

Se, hvad vi ellers skriver om: Frank Hvam