Rygterne havde ulmet længe, dengang i slutningen af 1990’erne. Noget nyt var på vej. Og det kom fra Skanderborg, af alle steder. Nærmere bestemt fra bandet Luksus med Peter Sommer, Lise Westzynthius og Mikael Simpson i spidsen.

Det var det band, alle på indiescenen i København talte om i de år. Altså lige indtil det gik i opløsning.

I stedet, kort tid efter, begyndte et helt andet navn at rumstere på vandrørene i og omkring spillestederne i hovedstaden. Nemlig SUPERJEG. Og da de to mænd bag det band, Peter Sommer og Carsten Valentin, så udgav først ’Alt Er Ego’ i 2002 og året efter ’Øst/Vest’, gik vi all in.

Ikke mindst på grund af duoens særegne tekstunivers, dobbelttydigheden i alting, nærheden i og følsomheden i lyden, spidsfindighederne.

Vi var slet ikke vant til, at nogle (unge) mænd herhjemme kunne skrive så gode tekster på dansk.

Men det kunne de. Og det gik vi rent ud sagt bagover af begejstring over. Hypen blev selvfølgelig heller ikke mindre af, at det var indie-guruen over dem alle, Nikolaj Nørlund, der havde produceret – og udgivet på sit eget label Auditorium.

Utroligt nok er der nu gået 20 år, siden de to Skanderborg-drenge udgav deres album og gav fine koncerter på blandt andet Roskilde og Smukfest (som jo dengang retteligt hed Skanderborg Festival).

Det markeres ved, at sangene fra ’Alt Er Ego’ og ’Øst/Vest’ nu dels gøres tilgængelige på alskens streaming-tjenester. Men også ved at et yderst begrænset oplag af begge udgivelser nu udkommer på vinyl.

I samme forbindelse inviterer Peter Sommer og Carsten Valentin i øvrigt til release på Ingolfs Kaffebar på Amager. Herlighederne skydes i gang i aften klokken 19.